Hogyan kezdjek el fekvőzni?
Tipikus kocka vagyok, semmi sport és egyebek!
Na most én ezen szeretnék változtatni, elmenni sportolni és elkezdeni fekvőzni.
16 éves vagyok és olyan 15-20 normál fekvőnél végem van!
Ti mit ajánlanátok, hogy kezdjek bele?
google - fegyencedzés pdf
olvass...
csak a konditerem ellenes felsleges rizsát ne vedd halálosan komolyan a könyvben.
Kezdesnek csinald azokat amiket a suliban a tornaoran, csak tobb lelkesedessel.
Ne egyszerre csinalj annyit amennyit birsz, hanem tobbszor kevesebbet es odafigyelve, szabalyosan.
Ne varj gyors eredmenyt, mert az elveheti a kedvedet. Legyel kitarto, figyelj a fejlodesedre es ennek tukreben nehezitsd idorol-idore a gyakorlataidat.
Azt mondod, hogy egyszerre megy 15-20 fekvotamasz. Akkor most ne egyszerre nyomd le, hanem csinalj csak 8 szabalyosat, pihenj par masodpercet es megint nyomj le 8 szabalyosat (ezt ismeteld meg legalabb 5x) ... amint latod, mar is 40 fekvonel tartasz. Igy dzzel par napig, ne kapkodj es figyelj oda a szabalyos gyakorlatokra.
Ha ugy erzed, hogy mar konnyen megy, akkor a 8 helyett csinalj 10-es szeriakat es ugyan ugy 5 sorozatban, kis szunetekkel. Ezt megint csinald egy darabig, majd az 5 helyett emeld a sorozatot 6-ra, majd 7-re es igy tovabb 10x10-ig.
10x10-nel megallhatsz a szeriak es sorozatok tekinteteben es elkezdheted maskent neheziteni a gyakorlatot, mondjuk a labadat felteszed a szekre ... keszobb az asztalra.
Es mindent igy tovabb a fokozatossag elven haladva, rendszeresseggel es kitartassal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!