Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szteroidhoz nyúljak? :/

Szteroidhoz nyúljak? :/

Figyelt kérdés

egy éve, és 2 hete hogy testépítek. az első pár hónapba úgy nőttem mint a bolond gomba (rendes kaja nélkül). bár szerintem az elején mindenki gyorsan fejlődik. és egyszer megállt a fejlődésem. egy hónapig gondolkoztam hogy mi a p**** lehet, és felkerestem egy személyi edzőt. Ő azt mondta az étkezés a probléma. állított össze nekem egy étrendet, és egy edzés tervet. ezzel szépen NAGYON lassan fejlődtem, de az utóbbi 2 hónapba semmi. pedig mostanára tényleg mindenre oda figyelek

70% kaja, 20% edzés, a többi a kiegészítő meg az alvás. de minden rendbe van 7-10 órát alszom (mikor hogy..)

étrendkiegészítők közül amire rákattantam az a fehérje. az megy minden mennyiségben (viccelek.. )

edzés utána és reggel szoktam inni (edzés után hozzá adott ch-val)

az étrendem kb ilyen (6-8 étkezés)

reggeli előtti valamiu közvetlen miután kiszálltam az ágyból: Proteinturmix

reggeli: nagy átlagba tojás, és teljes kiőrlésű kenyér.

ilyenkor neki állok csinálni a napi kajámat ami nagy átlagba fél kiló húsból, fél kiló rízsből (szárazon) és kül. zöldségekből áll.

ezeket szoktam elosztani, és variálni minden féle főzési/sütési praktikával.

a vacsi túró szokott lenni. mivel tömeget növelek, ezért nem tartom soknak a félzsíros túró 100/7g-os zsírtartalmát. (édesítőszerrel, közvetlen lefekvés előtt)

konkrétan ebből áll egy étkezés.

az edzéseken is mindíg akkora súllyal vannak kivitelezve a gyakorlatok, hogy minimum 6-12 ismétlés menjen. gyakorlat szakaszától függ.

törekszem mindíg a lendületet elkerülni, és teljes koncentrálással az adott izomcsoportra összpontosítani.

a nyújtás és a bemelegítés minden edzésen megvan.

alapgyakorlatok is megvannak (húzóckodás, tolóckodás, stb...) sorozatok közötti szünet 30-60mp.

ennél több mindent nem tudok tenni a fejlődés érdekében..

18/F

2015. jún. 21. 18:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hát ezentúl figyelj rá, hogy ne maradjon el. Én se szeretek lábazni, de kell. Esetleg menj el futni, ha az jobban tetszik, aztán mellette guggolj nagyobb súlyokkal is.
2015. jún. 21. 21:06
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

18 éves vagy, fingod sincs az edzéselméletről, valószínű nem eszel eleget (mint már előttem is írták, ha eleget ennél történne valami, max. zsírosodnál, de olyan nincs, hogy semmi nem történik).

De biztos azért nem fejlődsz alig több mint egy év edzés után, mert nem kokszolsz...

"Fuckarounditis"-ben szenvedsz, magyarul csak b.aszakodsz lent a teremben, és nem, nincsenek meg az alapgyakorlatok... Nem nyomsz fekve, nem guggolsz.. ezekből következtetve valószínűleg a felhúzást is hanyagolod, talán a döntött törzsű evezést és a rudas mellről nyomást is... Főleg kezdőnként ezek az ALAPOK, ezekben kell erősödni, te meg kihagyod őket basszus...

Az emberismeretemből következtetve az az "elégedett vagyok a lábizmommal" egyenlő azzal, hogy "gáz, hogy punci vagyok és nem lábazok, de kerestem kifogást rá amivel nyugtathatom magam".

2015. jún. 21. 21:12
 13/21 anonim ***** válasza:

#6-7-es vagyok. Előre borítékoltam volna, hogy nem végez összetett alapgyakorlatokat, azért kérdeztem rá. Semmit nem tud az edzésről, és még nagyon finoman fogalmaztam. Sürgősen tessék elolvasni a sárga kapszulát, illetve a Wittman Zsolt - powerbuilder könyvét. Inkább az utolsó az amiben nagyon ki vannak hangsúlyozva az alapgyakorlatoknak a fontossága. Az izolált edzés haladóbbaknak való, illetve edzés legvégére kiegészítésként. Ilyen meg nincsen hogy egy gyakorlatot nem szeretek. Elkezdem csinálni, ismerkedni vele kisebb súllyal, majd emelni a súlyt, és jönnek az eredmények, jön a motiváció. A guggolást utáltam én is, de volt olyan időszakom mikor az volt a kedvencem! A fekvenyomás meg egyenesen Szentnek minősül, mert akarom csinálni, és van eredménye, és sajnálnám a hosszú évek munkáját elrontani.

Volt olyan sportoló, aki kb. négy fajta alapgyakorlatot végzett, és versenyt nyert 1964-ben. A régi idők bodyja a legjobb bizonyíték arra, hogy fekvenyomás nélkül el nem lehet egy edzést, képzelni. Volt aki dupla testsúlyt nyomott ki, és nem voltak még mindenféle kiegészítők, tejsavó fehérje, kreatin stb...

2015. jún. 21. 21:26
 14/21 anonim ***** válasza:

Amig csigan meg gepeken sz.rakodsz nem is fog valtozni semmi.

Amugy meg ebben a sportban nem 2 honapban merik a fejlodest, hanem evekben.

2015. jún. 21. 21:58
 15/21 anonim ***** válasza:
fél kiló csirke ez vicc?és nem halsz éhen?
2015. jún. 21. 23:51
 16/21 Szergej55 ***** válasza:

Néhány dolog jutott hirtelen eszembe:

1. Ha rendben van az alvás és a kaja, akkor valami az edzéssel nem stimmel, más nehezen lehetséges.

2. Én még olyanról nem hallottam, hogy valaki már 1 év után ne tudjon fejlődni, ez szerintem csak úgy valósulhat meg minden kritérium betartása mellett, hogy egy genetikai hulladék vagy, már bocsánat, de erre egyébként elhanyagolható az esély.

2015. jún. 21. 23:57
 17/21 A kérdező kommentje:
mivel a 2x testsúly kilógrammos fehérjebevitelen vagyok, ezért nem, nem kevés a fél kiló csirke. mivel 70 kiló vagyok kerekítve, annak a duplája 140. 100/20g fehérje van a csirkemellbe, az fél kilóval számolva 120g hozzá megy a túró este, meg az edzés utáni protein, már túl is léptem a napi normált..
2015. jún. 22. 10:45
 18/21 anonim ***** válasza:
Add össze a makróiddal mennyi kalóriát viszel be. És az edzéseden is változtass, mint már írtam.
2015. jún. 22. 11:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Ki van számolva az étrendje, gondolom a kalória is megvan bőven. Esetleg emelj a ch-n, ellenőrizd a zsírbevitelt. Menj rá az alapgyakorlatokra. Fekvenyomó gépen nem lehet bohóckodni, már bocsáss meg. A guggolás meg a legfontosabb tömegépítő gyakorlat. Pont ezt hagyod ki?
2015. jún. 22. 13:46
 20/21 A kérdező kommentje:
azért hagyom ki a guggolást, mert egy ideig nagyon fájt a derekam, és nem szeretném ha újra előjönne a fájdalom. de gerinc kímélő gyakorlat lehet helyette a lábtoló. nem? abból 280 kilót tudok nyomni 8x
2015. jún. 22. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!