Nyár végére összejöhet?
Persze hosszu a nyar:D
Szerintem szalkasits le aztán gyurj rá meglesz azxd
Első, a fegyencre gondolsz?
Második, jól érzem a szarkasztikát a válaszodba? Azért akarok előbb lészálkasítani, mert jó 1 éve meghíztam és nem nagyon akarok zsíros lenni
Azért nagyban múlik mennyi idő szánsz rá. Van-e kézi súlyzód, vagy derék magasságban egy rúd amivel gyakorolhatsz. 2-3 naponta edzel rá a többin meg pihenteted a bicepszed akkor fejlődik a leggyorsabban.
Az elején kevésbé megerőltető nagy ismétlés számú gyakorlatot csinálj. Pl: 3 v. 4*12 felhúzás (nem tudok jobbat mondani. Sarkad lent van a földön és a mellkasodhoz húzod a rudat ami derék magasságban van.) Ez olyan első hét vagy ameddig nem meggy.
2. szakasz: felmászol a rúdra (a tenyered felülröl fogja a rudat, mert muscle uphoz pull-up kell nem chin-up), úgy, hogy az állad a rúd felet legyen és csak tartod magad, ezt csináld meg 3* v. 5* minnél tovább.(persze késöbb a gyakorlatok variálásával tovább erősíthetsz de az már haladó szint.)
3. szakasz: ha már megy a tartás akkor ereszd le magad lassan. Elöszőr olyan 3 másodperc, aztán lábad segítségével mász vissza a rúdra és megint engedd le magad.
stb.. stb..
Nem tudom volt e már sport sérülésed, mert ha igen akkor nagyon vigyázz rá, pláne ha kar és törzs környéki mert az nagyon veszélyes lehet.
-Mindig melegíts be. Kocogj vagy fuss az edzés előtt. Csinálj kar körzéseket. A melegebb izom jobban nyúlik, kissebb a sérülés esélye. Vigyázz ha lejössz a rúdról ne törd ki a bokád se.
- Figyelj a légzésedre. Sokat fog segíteni a késöbbiekben.
-Adj le néhány kilót. No offense. Erre a sétát a tekerést és az úszást ajánlom.
-Csinálj fekvőtámasz vagy tolódzkodó edzést mellete. Ugyanúgy igénybe vesszi a törzset.
S, ne feledd, nem az számít, hogy milyen gyorsan haladsz, hanem, hogy nem állsz meg.
Én 189 cm vagyok és olyan 97 kiló. S egy szabályos pull-upot nem tudok megcsinálni.(nem tudom csak olyan fejközéppig felhuzni magam. Nos lehet, hogy azért mert soha életembe nem csináltam, mindig chin-upot csináltam de rájöttem, hogy megéri váltani. Ha fogyni akarsz ajánlom a kalória számolást. Ha kitartóbb akarsz lenni kocogj sokat. Ha megvan az erőd akkor nézz tutorial videókat a yt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!