Ha túl nagy a súly az nagy baj?
Kezdő vagyok és nő.
Azt olvastam, hogy az a jó súly ha éppen megy 3x 8-12 ismétlés.
Kaptam egy rudat és fix 15 kg.
A legelején minden gyakorlatból éppen csak 5 ment és csak egyszer bírtam megcsinálni a szériát. A 4. napon már 10 ment mindeből, de még mindig csak egyszeri széria.
A cél, hogy menjen 3-4 szer az egész.
Az baj, ha így "alulról" tornázom fel magam?
Másik súlyzót nem tudok venni, de a kajára odafigyelek. Kevéske izomnövelés a cél. Most 1 hét után igen látványos egyébként, de lehet csak ilyen kezdeti bedurranás?! Félek azért, hogy esetleg nem jó ez a túl nagy súly? Tapasztaltabbak véleménye?
Múlt héten 4x edzettem, ezen a héten 5 a cél. Teljes teste s edzéseket csinálok minden nap, ha ez számít valamit.
A másik (sokadik) kérdésem, hogy az baj, ha nincs izomlázam? Azt érzem az izmaimban, hogy zsibog és meg lett dolgoztatva, de fájdalom nincs. Minden edzés után lenyújtok alaposan, lehet emiatt nincs.
Amint látjátok elég bizonytalan vagyok, bármilyen tanácsnak, véleménynek örülnék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!