Valaki tud linkelni egy GI index táblázatot mert ahány táblázat annyi féle számok? :S
Kérdező!
Inkább Tápira hallgass. Nagyon sok mindent én is tőle tanultam. Még, ha néhány dologban kicsit fanatikus is, táplálkozáselméleti szinten nagyon képben van.
10*
És összebírtad rágni a rizst vagy csak be a szádba a rizs víz rá és nyelés?
Szintiszoli123 *
Mire értetted azt hogy másból kéne bevinni a céhát?
Gyümölcsből?
Áztatással sokat puhul ám a rizs, még a fogaknak sem árt szerintem pár óra áztatás után, egyszerűen.. rágható.
Jó lassú lehet így a ch felszívódása is, szerintem. Ma olvastam nyers burgonyakeményítőről, ami rezisztens keményítő. Lehet a krumpli is csak főve okoz nagy ch terhelést (jobban utána kellene nézni).
Ha belegondolunk, a túlzott ch bevitel a nyugati étrendben a sült gabonákat (liszt-> kenyér, péksüti, tészták) és főtt krumpli/rizs/kukoricát jelentik, sosem a nyers fogyasztással van a baj, lehet ha nyersen ennénk ezeket sokkal kevesebb gond lenne miattuk. De a kakaóscsiga meg a hamburger zsemle azok bizony sült tészták, hőkezelt keményítő.
A rizs héjával sokak szerint lehetnek azért problémák.
Én vagyok a Tápi, legalábbis ez volt a régi nickem.
Bocsi csak nem látom ki írva a neved.:D
Meddig szoktad beáztatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!