A tojásfehérjét hogyan szokták a turmixba rakni?
Figyelt kérdés
Rich piana is mondja egyik videojában hogy mit érdemes a házi készitésü turmixba rakni, és mondja hogy tojásfehérjét, továbbá Vörös Zoli is azt rak a reggeli zabkásájába. ez most hülye kérdés, de én ugy tudom hogy nyersen nem szabad fogyasztani a tojást, viszont akkor hogy rakod turmixba? megfőzve ledarálva?2015. máj. 24. 23:18
1/12 anonim válasza:
Én a Red Rockban olyat láttam, hogy megsütik a tojásfehérjét és azt rakja bele a már megpuhult, zabpelyhes fehérjeturmixba.
Biztos van, aki nyersen iszogatja, az azért rizikós.
De lehet venne koncentrált, por formában is, de nem hiszem, hogy úgy megéri.
2/12 anonim válasza:
nyugodtan edd nyersen, ha friss akkor semmi bajod nem lesz.
3/12 A kérdező kommentje:
a nyers tojásos téma érdekelne, shopbuilderen azt olvastam hogy vitaminhiány vagy szalmonella miatt nem ajánlott. szerintetek?
2015. máj. 24. 23:32
4/12 anonim válasza:
a vitaminhiány nem tudom hogy jön ide, a szalmonella valós veszély, de ha nam hagyod a tojást felverve napokig állni, akkor nincs vele gond. az én reggeli turmixomban egész nyers tojás van, soha nem volt szalmonella fertőzésem az elmúlt 30 évben
5/12 A kérdező kommentje:
"az avidin képes megkötni a biotint, ezzel megakadályozza annak felszívódását. Ebből kifolyólag vitaminhiányos állapotba kerülhetünk. Az avidin azonban hő hatására elveszti aktivitását, így főtt tojásfehérje esetében ezzel a veszéllyel nem kell számolnunk."
2015. máj. 24. 23:44
6/12 anonim válasza:
7/12 anonim válasza:
Gondolom nem 20 tojásfehérjét akarsz beletenni, akkor pedig a vitaminhiány nem probléma
8/12 anonim válasza:
Tojást ne egyel nyersen soha.Ha eltekintünk a szalmonellától és a vitaminhiánytól,akkor ott a hasznosulás,hőkezelés nélkül nem tud hasznosulni rendesen nem emészted.
9/12 anonim válasza:
Veszel pasztőrözött tojásfehérjét, literes kiszerelésben kapható. Akár dobozból is ihatod.
10/12 A kérdező kommentje:
ilyet hol lehet venni? bármelyik nagyobb üzletben, vagy dm/rossmannm vagy csak konkrétan kondis boltokban?
2015. máj. 25. 00:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!