Zabpehely mikró nélkül mennyi idő alatt szívja fel a vizet?
Mert elvitelre csinálnám és az lehetséges hogy hidegen keverem még plusz bele a fehérjét? (legalábbis hogy hogyha felszívta vizet a zab és bele a fehérje)
Vagy lehetne valamit sütni hogyha van zabpehelylisztem elvitelre?
Persze van tojás, joghurt persze van fehérje.
márkától függ, azon belül pedig, hogy milyen fajta zab, hogyan lett előkészítve
a sparos nagyon hamar, a lidl-ösnek legalább fél óra kell, és akkor sem lesz olyan puha mint a sparos
myproteines előfőzött, majd szárított, porított zab pillanatok alatt megszívja magát
Penny-s.
És nem tudtok egyébként amit felsoroltam kb. közülük valami "receptet"?
Nem teljesen értem a kérdésed.
Az addig oké, hogy el akarod vinni, gondolom munkahelyre, iskolába a zabpelyhet/zabkását. De hol nincs mikró otthon, vagy ott ahol viszed?
Én a következőképpen szoktam elkészíteni a zabpelyhet.
Előző este összekeverem joghurttal. Egy teljes éjszakát ázik és azt eszem reggelire.
Ha megfőzöd a zabkását előző este, megeheted másnap is úgy, hogy elviszed nem kell hozzá mikró. Úgy ízesíted ahogy akarod.
Vannak a neten zabkeksz receptek, zabpelyhes süti receptek. Nekem a kedvencem az Almás-zabpelyhes süti.
A túrógombócot is zabpehellyel készítem. Túróhoz hozzákeverek egy tojást, utána bele a zabpehely annyi, hogy tudjak belőle golyókat formálni. A golyók mehetnek bele a forrásban lévő vízbe. Akkor van kész, mikor feljöttek a víz tetejére.
Zabliszttel pedig igazából bármit süthetsz ugyanúgy, mint a hagyományos liszttel. Én leggyakrabban palacsintát szoktam belőle készíteni, túrótöltelékkel, vagy alma töltelékkel. Igaz, annak a fajtának amit nálunk lehet kapni van egy érdekes utóíze. Amit nem igazán kedvelek. Nem tudom, hogy ez minden zablisztre igaz-e vagy csak erre a fajtára.
Ha zabpehelyre forró vizet öntesz (pl. vízforralóból) szinte azonnal megszívja magát. Ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon max. fél óra kell.
Az igazat megvallva én soha nem készítettem még mikróban a zabpelyhemet.
Ja és ha már zabliszt és tojás. Én zablisztből csinálom a gyúrt tésztát. Z.Liszt, egy tojás és annyi víz, hogy puha, de nem ragadós, jól gyúrható, nyújtható tésztát kapj. Késsel csíkokat vágsz belőle, mehet a forrásban lévő vízbe, ha feljött a víz tetejére akkor meg is főtt.
Ha krumplis, káposztás, túrós, mákos, diós, vagy néha prézlis tésztát csinálok akkor mindig ilyen tésztát gyúrok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!