Fehérjepor - futás?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szülésem óta eltelt 10 hónap, elkezdtem normalisan taplalkozni es mozogni. A mozgas heti haromszori futast (6 km) es napi szinten egy ora torna (has, fenek, kar, lab) Sajnos nincs penzem,sem idom baba mellett edzoterembe jarni, igy ez maradt. Rossz szenhidratot es cukrot nem fogyasztok, kaloriat nem szamolok, de nem vagyok biztos benne, hogy eleg feherjet viszek be az izom novelesehez, ugyanis ket het alatt lement rolam a folosleg. De most mar nagyon vekony vagyok. A kerdesem, hogy vehetek- e magamhoz feherjet por formajaban, vagy penzkidobas, mert ennyi edzes mellett nem hasznosul?2015. máj. 11. 23:23
1/7 Sowilo válasza:
2/7 anonim válasza:
Persze ha úgy érzed szükséged van rá, mindenképp. Kényelmes és finom fehérjeforrás.
3/7 anonim válasza:
Nem kell abbahagyni a futást szerintem. Érdemes használni fehérjeport, de nem nem ártani tudni azt sem, hogy mennyi fehérjét eszel. Csak úgy nagyjából. De ez nem egy nehéz történek. A húsban van cirka 20 gramm, vagyis fél kiló hússal beviszel 100 grammot. A tojásban kb. 13 gramm, a túróban is kb. ennyi. A fehérjeporok 60-80% között szoktak mozogni, tehát 30g (egy adagolókanál) szokott lenni 20g.
Mindemellett nincs szükséged iszonyat sok fehérjére. 2tsk/g-ot szoktak írni, de az a max. valószínűleg elég lesz 1,5g is. Ha az izmosodást akarod fokozni akkor inkább ch kéne (természetes jó forrásból).
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon kezdő vagyok. Interneten fellelhető kalkulátorokhoz fordultam, hogy miből mennyit kellene bevinnem, majd, hogy ezeket miből tudom fedezni. Mindegyik mást mondott. Eddig szerencsés voltam, nem volt szükségem erre, természetesen nem ettem össze-vissza, de ma ez már nem segít, egyáltalán nem vagyok formás, ha lemegy rólam a zsír. Ha pedig van rajtam, akkor mind hasra megy. 5ször eszem egy nap keveset. Tojás, leginkább fehérje, csirkemell, zöldségek, rizs, kis krumpli, túró, stb. Ezek fogyasztásával fogalmam sincs mennyi fehérjét és ch-t viszek be. Azt tudom, hogy így gyorsan, látványosan lement a felesleg. Lehet, hogy egészségesebbnek, fittebbnek érzem magam, de nem úgy nézek ki.
2015. máj. 12. 13:43
5/7 A kérdező kommentje:
Ezért szeretnék izmot pakolni magamra. Nyilván ennyi mozgással ez hosszú, vagy lehetetlen folyamat.
2015. máj. 12. 13:45
6/7 Sowilo válasza:
Ahogy te csinálod lehetetlen, de linkeltem két könyvet.
7/7 A kérdező kommentje:
Sowilo, koszonom, mar elkezdtem tanulmanyozni.
2015. máj. 13. 09:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!