Mivel tudnék izmot építeni?
15 éves vagyok 73 kiló és 175 cm. Sokan mondják, hogy izmosítanom kéne ennél már csak nem tudom, hogyan...
Azt tudom, hogy sok fehérje kell.
sztem keress rá google-ban a fegyencedzés ingyenesen letölthető ebookra :) abban van egy részletesen leírt saját testsúlyos edzésterv, aztán pár év múlva, ha szeretnél lehet kondizni is
kajáról annyit, hogy ilyen fiatalon szerintem nem kell még pontosn kiszámolt étrend, de az alapokra azért nem árt ügyelni: ha izomtömeget akarsz növelni, akkor kalória pluszban kell lenned, vagyis több bevitel, mint felhasználás. Ezt csak kb tudod kiszámolni, de az elég is. Igyekezz minél egészségesebb, minőségibb forrásokból táplálkozni, cukor, liszt, feldolgozott élelmiszerek minimalizálása. Minél több teljes értékű szénhidrát (pl rizs, köles, zab, teljes kiőrlési dolgok, esetleg krumpli). Fehérjét leginkább soványabb húsokból, tojásból, túróból tudsz bevinni. Aztán figyeled magad, hogy mennyire jön tömeg, azon belül mennyire zsírosodsz. Nyilván, ha nagyon, akkor vissza kell venni a ch-t, ha nem jön a tömeg, akkor meg emelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!