Diétázás érdekelne (Endomorpoh, Mezomorph vagy a kettő keveréke vagyok)?
Kor: 26
Magasság: 175cm
Súly: 135kg
Az érdekelne, hogy mennyi szénhidrát és fehérje meg zsír kellene nekem és kb mennyiből jönne ki az étrend havonta és mennyi idő alatt lehetne leadni?
A kövérségemet lelki traumák okozták és unalomevés.
Nem tudom, olvastad-e a Sárga Kapszulát, abban le van írva, hogy kéne csinálni. Nem csak, hogy mennyi kell, hanem, hogy miből vidd be, illetve, hogy edz mellette stb. Szálkásító étrendre van szükséged, de nem a mostani súlyodra kéne számolna, hanem a zsírmentes testsúlyra. Amit nem lehet pontosan tudni, de számolj mondjuk 80kg-ra, így is fogsz fogyni az elején, aztán majd látod, hogy hogy kell csökkenteni a szénhidrátot.
Diétához kéne viszonylag sok hús, az lehet, hogy drága, viszont lehet próbálkozni ketogén diétával, elvileg ott kevesebb fehérje is elég, és lehet használni zsírosabb húsokat is.
A ketogén, azon túl, hogy nem igényel sok fehérjét, mert a sok felesleges fehérje glükózzá alakulva betesz a ketózisnak, kifejezetten vigyáz is az izomra - már ha azért a megfelelő fehérjebevitel megvan, de az egyértelmű, hogy alap. Aki nem tud nagy összegeket fordítani ételre (vagy csak szeret zsírosan enni és nem sokszor), annak nagyon jó lehet a ketogén, az enyém jóval olcsóbb, mint az eredeti étrendem. Hús helyett sok tojást is lehet fogyasztani, de zsíros húsból vannak olcsók is. Amúgy sem kell rengeteg fehérje. 100g körül bizonyára jó lehet, de aktivitástól is függ (s mindenki mást mond szükséges fehérjére, testépítő körökben néha feleslegesen sokat, máshol durván keveset, szinte csak a nitrogénegyensúlyt véve alapul. én az arany középutat tartom jónak, ahogy az általam látott ketogén kalkulátorok is.)
Viszont a szokásos szálkásító diéta zsírszegény. Úgyhogy egészen változatos arányokkal meg lehet oldani, csak a szénhidrát és a zsír ne legyen egyszerre magasan, az nem jó kombó.
Plusz emberfüggő, kinél mennyi szénhidrát hatékony...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!