Ha 100 kg-val guggolok akkor mennyivel kellene csinálnom az elölguggolást?
Lejárt az SL 5x5 edzédterv 12 hete és szálkásítani is elkezdtem, habár tudom, hogy szálkásításhoz nem kell másik edzéstervre áttérni, nem tartottam megfelelőnek egy pogresszív edzéstervet a kalória deficithez.
Erre térnék át, annyi módosítással, hogy csak szabadsúlyokkal van lehetőségem edzeni.
110kg-ig mentem 5x5-be , 100-ra visszevettem mert már 102,5 fölött agyon kezdett romlani a technikám.
gondolom a 12-10-8-6-os sorozat vége legyen a 100 de mit várjak elől guggolásnál, nagyjábol mennyi lesz? vagy csak gyakoroljam most még kisebb súlyokkal?
Az erőemelők és súlyemelők 80-85%-al számolnak, de ha a combfeszítődre koncentrálsz szerintem kisebb az arány.
Ha a guggolás technikával van bajod akkor először is nézd meg ezt a videó. https://www.youtube.com/watch?v=LLwiGkywKN4
Majd gyakorold a falhoz guggolást és a padra/dobozra guggolást.
Szálkásításnál nem kell progresszió az edzésben, csak tartsd a súlyokat.
Miert allnal meg a sulyok emelesebe. Ha szálkásitás alatt is tudsz erosodni akkor ne szabj gátat neki.
Miutanna stronglifts-el inkabb tomegelni jo ezert csinald azt szálkasitaskor hogy visszaveszed 3x5-re és minden második edzésen emelsz a sulyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!