Magas ismétlésszám, piramis vagy alacsony ismétlésszám?
Egymásnak teljesen ellentmondó javaslatokat és tanácsokat olvastam ebben a témakörben.
Állítólag Dorian Yates rövidebb idő alatt sokkal nagyobb izomtömeget tudott építeni mint Arnold aki sokkal többet edzett igaz nem volt akkora intenzités mint a Dorian féle HIT edzésben.
Én a fekvenyomáson és a guggoláson kívül mindent elég magas ismétlésszámmal 12-20 végzek. Sőt a gyakorlatok 50-60%nál súlycsökkentő technikát is bevetek.
Ergo letolás csigán rúddal tricepszre 45kilóval 8-12 majd leveszem 25kilóra amivel annyit nyomok amennyit bírok általában 15-20nál nem több.
Maximális az izomérzet és a pumpáltság.
Mi a jó megoldás?
Egyesek szerint csak a nagyon nagy súly kis ismétlésszámmal lehet izomtömeget növelni, az a legjobb erre a célra.
Nem igazán értem.
Elolvastam már több cikket is ebben a témában de kb annyit mondtak, hogy AMI NEKED JOBB... tudományos magyarázat nélkül. Illetve ha volt tudományos magyarázat akkor is rohadtul ellentmondtak egymásnak :)
Dorian max azert fejlodott gyorsabban mert sokkal tobbet koxolt.
Az ismetlesszamokrol itt egy jo cikk. Ami nem az ami neked jobbra hagyatkozik mert ennyire nem ternek el az emberek egymastol.
A leglenyegesebb dolog a progresszio. Hogy nagyobb sulyokat tudj hasznalni az ido folyaman
Igen, ami neked jó. Nincs mindenkire alkalmazható kőbe vésett dolog. Egyébként Dorian már növizett is, míg Arnold idejében ez nem ment. Szóval úgy más volt ám fejlődni.
Az a legjobb szerintem, ha váltogatod a terveket, ismétlésszámokat. De neked kell ráérezni, hogy számodra mi a jó. Nekem nem jó a túl magas (15 feletti ) ismétlésszámos sorozat. Másnak meg ez jön be. Nem vagyunk egyformák.
Montez, erről mit gondolsz?
Nekem akkor van a legnagyobb izomérzetem és durranásom ha először letolok egy 10-15ös ismétlésszámot majd súlyt csökkentek és addig tolom amíg bírom.
A Hit edzésről a véleményedet én is meghallgatnám Montez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!