100gr zabpehelyhez mennyi víz kell? Az elkészítéséhez
Figyelt kérdés
2015. ápr. 19. 19:10
1/5 anonim válasza:
Attól függ mit akarsz készíteni.
Ha "zabtortillát" akarsz készíteni, akkor + 150 ml és turmix, 15 percig állni hagyod, míg sűrűsödik, majd serpenyőben megsütöd. Ha zabpelyhet ennél savófehérjével, akkor kb. 250 ml és még amíg el nem éred í kellő állagot. Ha mikrózod akkor ennél több kell. Ha zabpépet akarsz akkor nyilván kevesebb víz. De ez függ a zabpehely fajtájától, mennyire vannak benne töredezett szemek, stb.
2/5 A kérdező kommentje:
apró szemü zabpehely. Nem mikrózva hanem lábosba.Kell ázni hagyni vagy csak simán rá a víz és főzni. Ilyenkor mennyi viz kellhet?
2015. ápr. 19. 19:17
3/5 anonim válasza:
Én annyit teszek rá, hogy ellepje éppen. Vagy állni hagyom éjszaka, vagy reggel készítem és akkor mikrózom 1 percig. Besűrűsödik kicsit, de utána öntök rá kis hideg vizet és megy rá a protein, majd be az arcba.:)
4/5 anonim válasza:
Én reggel 75g zapehelyhez öntök 400ml vizet és mikróba 700W-on 2 percig hagyom és megy rá a protein és öntöm az arcba. Ez nekem a legjobb mert én szeretem hogyha kásás és pont olyan mindenképpen ajánlom hogyha kásást akarsz.
5/5 anonim válasza:
én meg kifejezetten úgy szeretem, ha jól "szétfő", szóval én jó sok vizet teszek hozzá, és gázon főzöm (áztatás után)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!