Elmondanátok a véleményeteket az étrendemről? (szálkásítás)
Ez lenne az: [link]
175 centi vagyok és 81 kiló, testzsírszázalékom 21-22%, endomorf
-ahogy néztem, BMR+aktivitásom alapján ~3000 kalóriát kellene bevinnem a szervezetembe, és ezt maximálisan 1000-rel csökkentve várhatnék testsúlycsökkenést. Igen, ehhez képest az 1500 kevés, azonban ha azt veszem alapul, hogy 50g a minimum szénhidrát, amire szükségem van egy napon, és ha azt a minimumot szeretném teljesíteni, hogy 2 szettenként 5g ch-t viszek be edzés után 1g/tskg helyett, akkor is minimum 60g-ról van szó, így 110 fölé nem nagyon akartam menni.
-eleinte 2g/tskg ch-ról indultam, de állt a súlyom, így tovább csökkentettem egészen eddig a szintig, ahol megállt
-gondolkodtam rajta, hogy a probléma mégis az, hogy túl kevés kalóriát viszek be a makro arányának ellenére, de nem tudom mivel növelhetném/változtathatnék ahhoz a keretem átlépése nélkül, hogy a 2000-et elérjem
-az esti túróval felhagyok a magas cukortartalma miatt (7g 200g-ban, ami szerintem nekem többet árt, mint használ), hiába hasznos, azért ennyire szerintem nem
-jelenleg 3 napos edzéstervben edzek (itthon), a vasárnap a pihenőnap
-vasárnaponként néha tartok egy nagyobb ch visszatöltést, mert régóta áll már a súlyom, de nem tudom, hogy ez mennyi legyen, jó-e így, én arra gondoltam, hogy 2.5g/tskg-ig emelem a szénhidrátomat (rizzsel illetve több zöldséggel) ezen a napon, bár elvileg (tudom, genetikától függ) 50%-al kellene növelni aznap a kalóriabevitelt
-azért van 3x10 lenmagolaj helyett 2, mert spórolok az olajon (bocs), ennek nincs különösebb egyéb oka
-szedek multivitamint is
Azért jegyzem meg ezeket, mert nem csökken a súlyom. Legyek kitartó, ne próbálgassak ezt-azt, csináljam, ami kényelmesnek tűnik, majd beindul, bízzak benne, vagy van valami az étrendben, ami radikális változtatásra szorul? Ahogy a mintaétrendeket is néztem, az arányok kb. rendben vannak, szóval vagy eleve keveset viszek be valamiből, vagy túl sokat, vagy kevéssel hintáztatok, vagy hagyjam ezt az egészet, nekem nem megy, szemezzek inkább a teljes ketogénnel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!