Atlétizálok. Edzőm nem engedi, hogy kondizzak. Többi lent Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Edzőm mindig azt mondja, hogy nem kell feles izom. Már rohadtul elegem van ebből. Atlétikát is szeretem, de mellette azért had kondizzak már. Szerdától járok kondiba, az előtt a suliba jártam kondiba és még az ottani tesi tanáromat is felhívta, hogy ne engedjen be a konditerembe. Nem is engedett azután. Aztán elkezdtem itthon edzeni és most járok a konditeremnél. Én ezt nagyon komolyan veszem. Tömegnövelő étrend, nem eszem semmi édességet, igaz hogy még csak szerdától nem eszem édességet, de megpróbálom minél tovább kibírni. Reggel is csirkét meg tojást viszek suliba, meg zabpelyhet stb. Segítsetek mitévő legyek. Atlátikát is szeretem, de a kondit is!2015. ápr. 10. 21:40
11/13 anonim válasza:
A súlyzós edzés javítja a teljesítményt. Elvileg nagyobbat dobnál, gyorsabban sprintelnél, erősebb lennél.
12/13 anonim válasza:
De persze hátrány is lehet belőle, mert egy nagyobb tömeget nehezebb mozgatni, de úgysem 2 nap alatt leszel Hulk, ráadásul ha okosan csinálod és futsz mellette rövid és hosszútávokat, akkor meg csak előnyöd lehet belőle.
13/13 Simon0211 válasza:
Nem atletizálok, így a sport legeslegmélyebb részleteibe nem látok bele, de nem egy atléta ismerősöm van akiknek személyesen is láttam az edzőtermi edzését. Egy élsportoló sem kerüli el a fizikum fejlesztést még az atléták sem. Nyílván egy atléta edzése hol kisebb hol nagyobb dolgokban másabb mint egy testépítő edzés. Másabb formában intenzitásban, ismétlésben csinálnak gyakorlatokat másabb kivitelezésben ami nem foglalja most magában a kérdés, hogy ebbe is részleteibe belemenjünk. Természetesen élszinten a kettő egymás rovására megy, mármint úgy értve, hogy amig atletizálsz nem tudsz igazi izomtömeget felpakolni olyan mértében mint egy testépítő, illetve amíg testépítő módon edzel a teremben addig az hátráltatni fog, hogy profi szintű atléta legyél. Először a célodat kell megfoglalmazni melyikből mit szeretnél kihozni és aszerint hozzákezdeni az edzéshez. Véleményem szerint mindenképp kezdj el edzeni és felejtsd az edződ ostoba tanácsát, hogy csak hátra eddz, mert a test egy rendszer ami a homeosztázisra törekszik és bármilyen egyoldalú dolog, zavarja azt. Ha valaki edz akkor bizony mindenhova arányosan kell akár testépítő akár atléta. És mint említettem VERSENYZŐ atléta ismerőseim se hagyják ki a súlyzós edzést, csak a céljaiknak megfelelően módon használják azt fel a fejlesztésükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!