Hány gyakorlatot érdemes végezni egy adott izomcsoportra?
Bárhogy lehet. Lehet egyszerre is szettben, köztes pihenő nélkül.
Bicepszre, aznapi hátedzés nélkül 12 normális sorozat nemárt, tehát 3 gyakorlat. Erre még rájönnek a bemelegítő szériák.
Tricepszre inkább 15-16 sorozat menjen, tehát 4 gyakorlat. Ha előtte kifárasztod akkor 1-1 gyakorlatnyival kevesebbet végezz.
Mellre kb 20-22 sorozat, hátra még egy picivel több is.
Vállra fejenként 1, plusz 1 erőgyakorlat +1 trapézizomra, tehát 5 gyakorlat.
én úgy szoktam, hogy a "nagy" izomcsoportokra (mell, hát) 4 gyakorlat 4-4 sorozattal (kivéve a húzódzkodást, mert abból nem tudok 4-et, de ez részletkérdés :D ).
A kisebbekre pedig 3-3 gyakorlat (bicepsz, tricepsz, váll). Bicepszre 3-3 sorozattal (plusz még alkarra ami megy aközben is kap valamennyit), tricepszre elég lazán kezelem a sorozatokat, minimum 10, max 14, ahogy éppen jön.
A láb az külön téma, mert ugye több különálló izomcsoport, összesen 18 sorozat, plusz a vádli külön kb 15
és minden edzést váltogatva szoktam, tehát ha pl hát-tricepsz, akkor egy hát-egy tricepsz stb. Mivel így tudom a legjobban lerövidíteni a pihenőidőt. De ezek mind olyan dolgok, hogy mindenkinek van egy módszere, amit adott időnként változtatgat, szóval tapasztald ki, hogy neked hogy a legjobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!