Hogyan tudom kiszámolni mennyi fehérjét kell bevinnem naponta?
Nem, a tej- vagy tejtermék fogyasztás nem növeli. Aktívan kutatják a témát, és eddig nem sikerült alátámasztani semmilyen tejtermék semmilyen rákra való hajlamosítását.
Ez a tévhit akkor lett divatos, amikor a paleo, de elég rövid életű is volt.
Nem volt rövid életű, csak a betegségipar küzd ellene, hiszen az a betegségekből él.
Minden ami sejtosztódást, növekedést fokoz az fokozza a rákos burjánzást. Növekedési faktorok, nagy inzulinválasz.. a tej az ennek a hatásnak az esszenciája :)
Kutatás pedig van erről, persze a tudomány nem hiteles, pusztán egy vallás, tehát kétségbe lehet vonni. De néhány kutatásnak van igazságtartalma is. Például ennek a témánál gyanús, hogy rátapintottak valami valóságszerű dologra :)
A bélrákot a tej- és hüvelyes fehérjéi (lektinjei) okozhatják. Nem a húsfehérje az biztos.
A napi fehérjeadagot senki nem fogja megmondani neked. El kell indulni mondjuk 1g/tstsúlykg-al felmész 2-ig, aztán kitalálod mit bírsz. Anyagilag meg gyomorilag is... Ja és a "sok" húshoz tényleg nem árt a zöldség.
kedves Kérdező!
Javaslom a "sárga kapszula" (by Drugs Bunny) és a " Gyors izomnövelés szbályai" c. olvasmányokat letölteni/átnézni.
Ezek jól összefoglalják, hogy kinek/mikor/ mennyi/milyen/mivel stb fehérje bevitel szükséges, aztán saját magadon elkezdheted a tesztelést.
Én jelenleg 1.5 g/tskg fehérjén élek, melynek felét szilárd kajával, felét pedig gyors felszívódású fehérje kiegészítővel viszem be. Az edzés után gyors ch-val is megtámogatom a turmixot.
Ez az 1.5 g szerintem a minimum, ami kell a szervezetnek a fejlődéshez.
Az átlagos értéket kb 2 g/ tskg szokták becsülni.
Miért akarod kiszámolni?
Mit akarsz elérni?
Cél nélkül nem érdemes számolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!