Hogyan kell kiszámolni hogy egy anyatejes babának naponta mennyit kell ennie?
Én sosem számoltam. Nekem a kórházban annyit mondtak, hogy kb. fél órát szopiznia kell intenzíven, hogy a kellő mennyiséget megegye és a napi 5 pelusnak meg kell lenni. Ez megvolt, esténként mérték, szépen gyarapodott. Otthon sem mértem soha, evett amikor kért, védőnő hetente mérte, de szemmel láthatóan is nőtt mint a gomba. 4 kg-val született a fiam. De pl. a súlygyarapodásra is azt mondta a védőnő, hogy "elvileg" ugye fél éves korukra duplázni, 1 éves korukra triplázni kéne, de ez csak a 3 kg-os babákra igaz, mert egy 4 kg-os azért ne legyen már 1 évesen 12 kg! :) Elég neki, ha kb. 10 kg körül van.
Van valami különesebb okod, hogy mérni szeretnéd (félsz, hogy nem fejlődik), vagy csak a kíváncsiság miatt?
Fejlődik rendesen, csak nem nagyon szeret szopizni, amint egy kicsit dolgoznia kéne vele hogy ne csak úgy folyjon a szájába a tejcsi, hanem szívnia kéne akkor abbahagyja a szopizást és sír, és attól tartok hogy éhes marad. Ezért szoktam mérni minden evésnél,de ha tényleg kg*150g, akkor mi nagyon keveset eszünk (jobb napokon megvan a 600, de ez nem túl sűrűn.(3930g-mal született és 2 hónaposan 5kg)), pedig 5-6 alkalommal cicizik.
Adjak neki pótlást? Vagy jó így ahogy van?
igen, így lehet számolni.
mennyi idős?
az én babóm is épp 5 kg és épp most kezdtem számolgatni, mert keveset szopizik (70-70g-ot, napi 8x kb.), hasonló okokból, amikor nehezebben jön, akkor megelégeli.
de közben szépen hízik, heti 280at. úgyhogy én nem adok neki pótlást. próbálom rávenni hogy a hátsó tejet is igya ki: mellemet simítom a közepe felé, hogy könnyebben folyjon, illetve a szopi vége felé elölre hajolok. és észrevettem, hogy oldalt fekve nyugodtabban, többet eszik, mint a karomban.
a pótlással az a baj, hogy akkor rájön, hogy még könnyebb módja is van az evésnek, és onnantól egyre kevesebbet fog szopizni, ami nem célom. bízom benne, hogy ha éhes lesz, akkor megküzd érte.
1 vagyok
5-nek, azért nem írtam oda hogy osztva az étkezések számával, mert maga a kérdés az volt, hogy naponta!
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kedves 3.hozzászóló 2 hónapos a kislányom 6*eszünk egy nap és egy evésre nagyon változó a mennyiség 80-120 között eszik.
Nem tudom hogy mi történt de az elején olyan nagy lendülettel cicizett, hogy amikor hazajöttünk a kórházból és 70-et kellett volna ennie, akkor megette a 100-at. Most hogy 120-on fölül kéne ennie most meg nem akar megharcolni a kajáért. Mi lehet a probléma?
akkor hasonló cipőben járunk, az én fiam 8 hetes, és ő is most kisebb lelkesedéssel eszik. viszont a heti hízása rendben van, úgyhogy nem aggódom.
szerencsére a tejtermelés igazodik hozzá, tehát ha kevesebbet eszik, akkor sűrűbb lesz az anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!