Akinek hasfájós a babája az szopizik v. tápszeres? Esetleg mindkettő? Fiú vagy lány? Hogy segítesz rajta? Sokszor sír, naponta többször és mindig ugyanakkor?
Szia.
A hasfájás szopis és tápis babák esetében ugyan úgy gáztermelődéssel jár,ezért fájdalmas a babák számára.
A baba maszázs,olajos kézzel,körkörös simogatás a hasikát,és a torna nagy segítség a picik és a mamik számára is.Én a gyerekeimet sokszor fürdettem napközben is,mert a melegvíz jótékony hatású.Az alkaromra fektettem,és a hasikájuk lógott a vízbe.Ezt nagyon szerették és megnyugodtak tőle.Gyógyszerként ajánlják az espumizan cseppet,az édesköményes teát,van egy víz (aminek nem jut eszemb a neve)én az infakolt használtam nekünk az vált be.Szinte teljesen megszüntek a kisfiam görcsei.Ezek jó kis praktikák,de a legbiztosabb módszer a sok-sok szeretgetés,a te meleged,és türelmed.:)Boldog babázást.
A Colief kizárólag akkor segít, ha relatív laktáz hiány okozza a hasfájást, ez nem a gyakoribb eset.
Espumisan, Gripe Water, Infacol, édeskömény-kamilla teakeverék ill. masszázs, hasmelegítés segíthet a laktáz hiánytól jóval gyakoribb csecsemőkori kólikán. Súlyos esetben orvos írhat fel Papaverines port.
Ez valóban tápszeres és anyatejes babáknál is előfordul, a fejletlen bélrendszer, és az emiatt elégtelen táplálék visszaszívás okozza a fokozott gázképződést, és típusosan 3-4 hónapos korig tart, amennyibe tovább, akkor kivizsgálást igényel.
Általában a késő délutáni, kora esti órákban jellemző, nem nagyon lehet nemi preferenciáról beszélni, fiúknál-lányoknál egyaránt megesik sajnos. A leghatásosabb módszer a kezelésére a türelem, és az idő.
Érdekes egyébként, hogy a szülők hasfájás miatti nyugtalansága fokozza a sírást ezekben az órákban. Placeboként adtak egy kísérletben gyerekeknek vizet, az édesanyjuknak pedig azt mondták, hogy egy olyan szert kap a baba, amely bizonyítottan meg kell, hogy szüntesse a kólikát. Az édesanya megnyugodott, és a csecsemő sírása is enyhült. Tehát az is fontos, hogy hasfájós babát igyekezzünk nyugodtan, türelmesen nyugtatni, beszéljünk hozzá, simogassuk a hasát. Ez már fél siker lehet.
Orvos anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!