Edzés saját testsúllyal vagy súlyzós edzés?
Mindkettőnek van előnye és hátránya, ezért akarom megtudni azt, hogy számomra melyik volna megfelelőbb.
A céljaim :
- elérni egy minél szívósabb, szálkásabb testet
- ízületek maximális védelme
- minél nyújtottabb, nem zömök izomzat
Alacsony testmagasságom van és bár tudom, hogy " nem számít, az izom mindenkin egyformán jól néz ki " , ez esztétikailag nincs így, nem véletlenül egy magas emberen teljesen másként oszlik el az izomzat, mint egy alacsony emberen. Tudom, hogy ezt a szempontot nem igazán veszik sokan komolyan, de véleményem szerint nem esztétikus egy alacsony testen elhelyezkedő izomzat akkor, ha már a zömökség látszatát kelti.
Előre is köszi a válaszokat !
Sok a tévhit az emberekben. Súlyzóssal sem leszel zömök. Minden a genetikán és a kaján múlik, nem azon hogy éppen súlyzóval edzel-e. Eleve koksz nélkül úgysem tudsz nagy tömeget felrakni magadra, szóval no para.
És lehet a súlyzóst együtt végezni a saját testsúlyos gyakorlatokkal. Minden testépítő végez saját testsúlyos gyakorlatot is, pl húzódzkodás, tolódzkodás. Nem csak az van hogy vagy súlyzós vagy saját testsúlyos.
Ès az ízületed sem megy szèt a súlyoktól ha szabályosan, normálisan edzel. Ès sajàt testsúlyostól is szètmehet ha szrul vègzed.
Miért gondolkozol vagylagosan?
Nem értem...
Mindkettőt lehet csinálni, sokan vagyunk így ezzel.
Első válaszoló: köszönöm és tudom , hogy nem az izomtól és a súlyozástól lesz valaki zömök, de nagyban közrejátszik. Én ismertem pár embert, aki kigyúrta magát és nem volt magas a testzsírja sem, mégsem nézett ki túl jól a 165 centijéhez ( ezt konkrétan mindenki mondta, hogy levetkőzve izmos , de felöltözve zömöknek látszik ).
Második válaszoló : azért , mert így gondolom én. Dönteni akarok a kettő között, pont ahogyan egy testépítő is döntött anno, hogy nem a Calisthenics pályán akar garázdálkodni.
Semmi értelme a kérdésednek. Ha a legjobbat akarod magadnak, mindkettőt beveted, kész, pont. Semmi köze a zömökségnek a súlyzókhoz 100%-ban genetikafüggő, ezt már le is írták, miért nem fogod fel?
Amúgy sorban:
- A "szívós test" csak kinézetre, vagy teljesítményre kell. Mert ha teljesítményre is, akkor alap a guggolás, felhúzás, minél nagyobb súllyal. Csak egy példa.
- Az ízületeid védelme csak rajtad múlik, nem az edzésformán. Ha helytelenül csinálod a gyakorlatokat, mindkettővel ugyanúgy szétcseszheted magad.
-Ezt meg már leírtam, genetika, semmi máshoz nincs köze.
Ha csak a saját testsúlyoddal edzel, kevés izmot fogsz csak tudni építeni, hisz nem lesz elég a terhelés, és az edzésed is monoton lesz, nem fogod tudni több szögből megedzeni az izmokat. Erőt is csak behatárolt szintig fogsz tudni építeni, persze a saját testeddel jól tudsz majd bánni, meg látványos dolgokat csinálsz, és ennyi.
Amúgy meg súlyzós edzésben sem csak a testépítés létezik, ott van az erőemelés és a strongman is. Ha igazi badass akarsz lenni, mindhármat csinálod (persze sajnos a strongman-t nem könnyű kivitelezni a szokásos termekben).
Szóval aki esztétikus, mégis atletikus és erős testért dolgozik, az óvodásan gondolkozik? (a kontextusban ezt jelentette a badass). Csak megtapsolni tudlak.
De engem nem érdekel, nyugodtan ugrálj a játszótereken tévhiteket kergetve, ha olyan értetlen vagy mint egy óvodás (ha már ezt hoztad fel...).
Sok sikert.
"Második válaszoló : azért , mert így gondolom én. Dönteni akarok a kettő között, pont ahogyan egy testépítő is döntött anno, hogy nem a Calisthenics pályán akar garázdálkodni."
Pont a lényeget érted: ahhoz a célhoz, amit el akarsz érni, a legjobb ha mindkettőt csinálod.
Nem versenyezni akarsz valamelyikben, tehát nem kell vagylagosan döntened egyik mellett.
Egyébként a legtöbb testépítő (és itt a versenyzőkre gondolok) is végez saját testsúlyos gyakorlatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!