Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mik a saját testsúlyos edzés...

Mik a saját testsúlyos edzés legfőbb előnyei a súlyzós edzéshez képest?

Figyelt kérdés
2015. febr. 22. 16:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%

1. Csinálhatod bárhol

2. Tudsz vele menőzni játszótereken a 8 éven aluli gyerekeknek

Hátrányai:

1. Sohasem leszel vele igazán eros

2. Sohasem leszel vele igazán izmos

3. El fogod hinni magadrol hogy funkcionálisanb vagy mint a súlyzósok

2015. febr. 22. 17:03
 2/16 anonim ***** válasza:
olcsóbb, ezen kívül minden más csak a marketing rizsája különböző edzésmódszerek leírásának..
2015. febr. 22. 17:04
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem kell kondiberletet fizerni es latvanyos trükökket tudsz csinalni.
2015. febr. 22. 17:48
 4/16 anonim ***** válasza:

Az első válaszolóval részben egyetértek.

Nagy előny, hogy bárhol végezheted nyaralás közben, otthon a szobádban stb, legalábbis a gyakorlatok nagy részét. Én mondjuk sehol sem találtam húzódzkodásra alkalmas helyet, bárhogy kerestem, szóval marad a bolti húzódzkodórúd.

Még így is olcsó, majd' ingyen van.

Továbbá fogyókúrázóknak is jó, mert míg súlyzózásnál nagyobb testsúllyal nagyobb súlyzót tudsz használni, addig itt minél könnyebb vagy /mármint zsírba/ annál könnyebb a gyakorlat.

Azt azért tudni kell, hogy nem fogsz úgy kinézni mint egy testépítő, persze nem is mindenkinek ez a célja. Megerősödsz tőle rendesen, nem tudom miért írta az első kommentelő h nem.

Saját testjúlyos gyakorlat eleve kevesebb van, pl a bicepszre van a húzódzkodás és kész, így maga az izomtömeg nem fog úgy nőni, mintha többféle gyakorlattal, több szögből változatosan dolgoznád meg. Lehet hogy hétről hétre több fekvőt csinálsz, de ez nem fog ANNYIRA meglátszódni rajtad, mintha kondiznál. Persze lehet azzal villogni, ha eljutsz odáig, hogy félkézzel csinálod a fekvőtámaszt meg a húzódzkodást, stb. De itt kb vége is van, innen nem nagyon tudsz továbbmenni. Nem kell félni, jó pár év mire az ember talán eljut idáig, persze.

Nyílván ésszel dolgozva a kondi is kb veszélytelen, de a saját testsúlyos edzésnek semmilyen negatív hatása nincs az egészségre, ha nem viszed túlzásba. És a fejlődéshez nem kell plusz proteinpor, elég ha odafigyelsz az apalétrendre. Abból az okból, hogy itt a fejlődést nem a test méreteiben mérik, hanem hogy mennyit tudsz megcsinálni milyen gyakorlatokat tudsz már stb.

Én a súlyzós edzés mellett rendszeresen csinálok felülést, fekvőtámaszt ahonvédségi felvételi miatt

:-)

2015. febr. 22. 17:57
 5/16 anonim ***** válasza:

Utolso

"Proteinpor" a kondisoknak se kell ha odafigyel az etrendre..

2015. febr. 22. 18:02
 6/16 anonim ***** válasza:

Csak megtanulod vele használni a tested a gyakorlatokra.

Olyan mint amikor a sportolok tanulnak meg rúgni vagy uszni.

Sajat testsulyos edzessel még gyenge leszel annak tekintetében hogy mekkora sulyokat tudsz megmozgatni

2015. febr. 22. 18:09
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg mi van ha nem súlyzós VAGY saját testsúlyos edzés lenne állandóan a téma, hanem súlyzós és saját testsúlyos? Miért nem fér meg a kettő egymás mellett? Mindkettő nagyon jó, különféle célokra.
2015. febr. 22. 18:20
 8/16 anonim ***** válasza:
utolsó, a normális embereknél megfér a 2 együtt, a többiek meg had veszekedjenek rajta :)
2015. febr. 22. 18:34
 9/16 anonim ***** válasza:

Jó, erős alapokat szerzel tőle.

Kezdetben megtanulod a helyes technikát példáúl, húzódzkodásnál, guggolásnál. Nem az a b*.z- leszel aki sarokalátéttel guggol vagy nem guggol késöbbiekben.

Egy idő után meg úgyis rákényszerülsz arra, hogy használj súlyokat, ha más nem arra hogy magadra kösd, vagy guggoláshoz. Annyit még hozzáfűznék, hogy aki azt mondta ettől nem leszel erős, az próbáljon már meg front leverben húzódzkodni.

2015. febr. 22. 20:09
 10/16 anonim ***** válasza:

Miutan tudnak véznák is huzodszkodni front leverben igy ettol nem eros leszel hanem ugyes.

Kulso targyak mozgatása méri jól az erőt.

2015. febr. 22. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!