Ha feherje port iszok edzes utan es babat tervezek, a proteintol nem lehet baja a magzatnak, ha esetleg sikerul ugye?
83%-nak igaza van.
Sok mindent biztonságosnak tartunk, addig amíg ki nem derül róla, hogy mégsem az.
A fehérje porokhoz adott adalékok alsóhangon is feleslegesek.
A fehérje porokban lévő fehérje egyáltalán nem biztos, hogy egészségesség szempontjából is jó.
A sok, gyorsan felszívódó fehérje hatása kétséges. Az emberi test nyers húsból származó lassan felszívódó fehérjékre van beállítva, a főtt ételekből, de különösen a fehérjeporokból sokkal gyorsabban kerülnek aminosavak a véráramba (ÁBSZ esetén fehérjerészletek is) ennek a komolyabb hatása ismeretlen. Általánosságban nem szokás az esetleges negatív hatásairól beszélni, egy várandós nőnek azonban nincs oka semmit sem kockáztatni. Bár véleményem szerint a fehérjeporok kérdése helyett a védőoltások kérdéskörével kezdhet foglalkozni, ott sokkal nagyobb kockázatokról és megelőzésekről van szó, így már eléggé elhanyagolható a jelenlegi kérdés, szerintem.
Nem akarom inni terhesseg alatt es ez a kerdesben is benne van, hogy elotte es probalkozas kozben innam, amig nincs a kezemben a pozi teszt, mert akar egy ev is lehet belole vagy tobb. Miert ne sportolnek addig!
Whey protein, ami azthiszem magyarul a tejsavo. Jo minosegu. Kalcium, magnezium ilyesmi van meg benne, meg BCCA.
Amugy koszonom a valaszokat!
Tudom, hogy nem csak az van amit én ismerek, de annak a megítélése, hogy melyik fehérjekészítmény fogyasztható terhesség alatt, hogy úgy mondjam,az átlagosnál jóval nagyobb utánajárást, és tudást igényelne.
Másrészről hiábamondta pl. A Czeizel professzor, hogy nincs ma Magyarországon forgalomban olyan gyógyszer, ami a megfelelő adagban alkalmazva káros lenne terhesség alatt, mégse írnak fel a lázas kismamának még egy lázcsillapítót sem az orvosok. Ez is kb ugyanaz az eset.
Meg mondom: tök felesleges. Simán be lehet vinni a szükséges mennyiséget szilárd kajából is. Ha csak nincsen sokéves edzésmúltja, és kivételes kondija a kismamának, akkor a terhesség alatti edzés, az inkább csak kényelmes nyújtózkodás szokott lenni kb félidőtől. Ehhez meg semmi szükség az edzés utáni gyors ch- fehérje italra. :)
Kérdező, azt hiszem a szacharinról olvastam, hogy már fogamzáskor is káros lehet, azt nem tudom,hogy azokbanvan- e amit fent írtál.
Nem kell addig abbahagyni amíg nem estél teherbe persze. De ne legyél benne biztos, hogy évekig tart:) Simán sikerülhet elsőre is, de ha egy éven belül nem , akkor már orvoshoz kell menni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!