Szálkásítás alatt is kell edzés után gyors ch?
Sziasztok!
Ez lenne a második szálkásításom, az elsőt rettentően eltoltam. A tömegelő étrendet egész jól össze tudom már rakni, de a szálkásításhoz kérnék egy kis segítséget.
Edzés után itt is rakunk a fehérjéhez szőlőcukrot (ha nem is annyit)?
Illetve ha mondjuk reggeli előtt aerobozok akkor nem gond, hogy utána reggelire zabot eszem? Valamelyik builder-es cikkben az volt, hogy aerob után csak fehérje.
Előre is köszönöm!
Van aki tesz bele gyors ch-t a turmixba edzés után, de kevesebbet. Mehet így csak számold bele a napi bevitelbe. Én glutamint használok ilyenkor.
Mehet a zab aerob után, lényeg, hogy a napi bevitel meglegyen amit kiszámoltál.
80kg vagyok, az összeállított étrendemnek ez lett végül a napi tápanyagtartalma: 195g fehérje, 245g ch (picit több mint 3g/tskg), és 2200kcal
Zsírt még nem számoltam ki, de minimális.
Ez így rendben lesz?
Persze, kinek mennyi, lehet még lejjebb kell vinni a dolgokat, majd kiderül, de nagyjából jónak tűnik kezdésnek?
Szálkásításnál nem jo megoldás az hogy a zsírt minimálisra veszed mert ezzel hormonális problémákba ütközhetsz. Legalább az esszenciális zsírokat vidd be.
Az étrended meg jó lehet. Csak vigyázz nehogy tul kevés legyen.
Ja és még annyi tipp hogy ne feltétlenül edzz bukásig az edzéseken és vegyél vissa a sorozatszámból.
Inkább szériázas menjen egy adott súllyal es ha eddig 3-4 sorozat ment 3-4 gyakorlattal. azt visszaveheted 2-3 ra a sorozatoknal es az utolso gyakorlatra se biztos hogy szukseg van.
Ennek azért van értelme mert ahhoz hogy az izmot megtartsd nem kell akkora volumen mint ahhoz hogy építsd. Az intenzitás ne nagyon csökkenjen( a hasznalt súly).
Hal illetve táplálékkiegészítő formájában is fogyasztok Omega 3, Omega 6-ot.
Köszönöm a válaszokat!
Ez genetikától Függ.A profik testépitok persze szálásitásnál nem toltenek vissza.Ez szentésgtörés lenne náluk :)
En eleg nehezen tudok hizni,szóval szálkásitásnál is viszonylag nagy Ch mennyiségnél is tudok kalória minuszba lenni.Én féltem annyira az izomzatmat hogy edzés után simán visszatöltök 30 gramm gyors Ch-t.
Tudjuk.hogy az edzés utáni étkezés nagyon fontos nekunk.Akkor miért épp ilyenkor vonnánk meg a tápanyagot nmagunktól?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!