Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehetséges izomzatot/erőt...

Lehetséges izomzatot/erőt növelni minimális megterheléssel?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van, hogy ha sokáig végzek kemény fizikai munkát, edzek stb. akkor egy idő után ágyéktáji fájdalmaim vannak, amik ugyan elviselhetők, de ha tovább folytatom akkor egyre komolyabbak.

Orvosnál már többször voltam, mindenre kivizsgált, és azt mondta h ez vmilyen szindróma ezért nem lehet vele semmit csinálni.

A testemet azomban edzeni szertném, egyrészt esztétikai okok miatt, másrészt viszont jót is tenne, mivel ha erősebb lennék, akkor könyebben eltudnám végezni azokat a munkákat amik most túlságosan megerőltetnek, és mivel pont a megerőltetés miatt jelentkeznek a fájdalmak , ezért logikus hogy nem lennének annyira intenzívek.

Így viszont nem igazán tudom hogyan kéne edzenem, mivel régebben amikor nem volt ez a bajom, mindig arra törekedtem hogy minden edzésen emeljem a nehézséget, hogy az utolsó ismételéseket már csak segítséggel tudjam kinyomni...

2015. márc. 20. 21:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%
De írtam. Vizsgáltasd ki magad. Most hiába írom hogy kis súlyokkal nyomjad mindig, ha tudom, hogy azzal nem sokra mész. A melót nem lehet megspórolni.
2015. márc. 20. 22:46
 12/17 anonim ***** válasza:
gerincröntgent csináltatott a doki?
2015. márc. 20. 23:17
 13/17 öcsi009 válasza:
100%
Ez is egy jó edzésterv, hogy hergelitek egymást, termeli a tesztoszteron szintet. Edzőtermben, vagy otthon edzenél, ha teremben ott megkapod a kellő információt,ha pedig otthon kezd el egy bizonyos izomcsoport edzésével, (egyik nap bicepsz, tricepsz, következő mell, has stb) 30-40 perc kis sulyokkal,megfelelő ismétlés számmal, klasszikus gyakorlatokkal. Pihenő napot tarts. Természetesen ehhez az étrendednek is megfelelőnek kell lenni. A többi jön magától, és az elhatározásodon, kitartásodon mulik, a folytatás, ( vitaminok, tömegnövelök használata). Sok sikert.
2015. márc. 21. 05:43
 14/17 anonim ***** válasza:
12%
öcsi, azért te nem vagy túl okos ugye? Kis súllyal 30-40 perc? lol. Biztos marhaizmos lesz vele. Szerintem ennyi ésszel te ne adj tanácsokat, máshová is írod a baromságaidat.
2015. márc. 21. 05:48
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

--gömb--

Montez és a 6-os leírták, hogy túlterhelés (mert ez a lényeg az edzésben) nélkül nincs komoly fejlődés. Ennél értelmesebb választ senki nem fog tudni adni, mert ez van.

Én például magas ismétlésszámmal edzek amúgy, ami azt jelenti, hogy lényegesen kisebb súlyokkal, mint egy haladóbb terembe járó. Ugyanakkor 30-50-es ismétlésszámokkal. Kipróbálhatod ezt, de előre szólok, hogy én azt tapasztaltam, hogy még jobban megdolgoztatja azt a részt, ami neked problémás.

Ergo én ha mondjuk 120-130 kilóba guggolok 4*6-ot, kevésbé fárad el a derekam, mintha 50-60 kilóba 1-2*50-et (mint mostanában). A magas ismétlésszámú edzésnek akkor van értelme, ha a végén már olyan, mintha maxot nyomnál.

Guggolhatnék 20 vagy 30 kilóba is 50-eket (vagy 80 kilóba 6-okat), de akkor pont azt a tartományt vágnám le az edzésről, ami a húzását adja a dolognak. Ennyi edzéssel max egy 54-es combot tudnék fenntartani hosszú távon, arra meg az is elég, ha elmész bringázni a hegyekbe (főleg ha az én váltó nélküli, 25 kg-os járgányommal mész :D)

Tehát ha komoly szintet akarsz, akkor előbb meg kell valahogy oldani ezt a problémát.

2015. márc. 21. 07:46
 16/17 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, nagyon is korrekt válaszokat kaptál.

Az izom akkor nő (és erősödik) ha túlterheled. Az izomnövekedés ugyanis ellent mond a normál emberi genetikának, hiszen az izomtömeg egy nagy megterhelés a szervezet számára. Táplálni kell, mozgatni és cipelni kell akkor is amikor nem használod... Tehát ezt a szervezeted nyűgként érzékelni. Abban a pillanatban, hogy nem használod ki az izomtömeged a szervezet rögtön elkezdi lebontani azt - jogosan, hiszen úgy ítéli meg az agyad, hogy nincs rá szükséged!

Tehát izomtömeget és ezzel együtt erőt felépíteni és megtartani csak úgy tudsz, ha folyamatosan és rendszeresen túlterheled az izmaidat. Ezt teheted úgy, ahogy a hagyományos testépítő iskola tanítja (nagy súlyokkal, alacsony vagy közepes ismétlésszámmal) vagy úgy, ahogy pl. gömb írja, hogy közepes súlyokkal magas ismétlésszámmal.

A közös a kettőben, hogy akkor volt értelme ha a végére KIFINGASZ tőle. Ha nem fingasz ki, az azt jelenti, hogy nem sérült az izomszövet - ha pedig nem sérült az izomszövet nem fog sem nőni sem regenerálódni, tehát nem értél el vele semmit.

Az pedig, hogy alhasi és ágyéktáji fájdalmaid vannak fizikai munkára 100%-os bizonyossággal azt jelenti, hogy valami bajod van. (pl. sérved nézték?) Az, hogy 1-2 vagy 10 orvos nem talált semmit nem jelent semmit. Nem akarom okolni az orvosokat, de MO-n elképesztően túlterheltek és stresszesek szegények, mert 10-ed annyi fizetést kapnak, mint amennyit megérdemelnének és 3x annyit dolgoznak, mint amennyi normális lenne. Járd az orvosokat addig, míg meg nincs a baj forrása. Az ilyen-olyan névtelen kezelhetetlen kórod van kifogásokat meg felejtsd el.

2015. márc. 21. 07:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Kétlem, hogy bikákat emelgetett, de már feltalálták a tényleges edzések előtti átmozgató időszakot elég régen. Ez általában egy 2-3 esetleg 6 hónapos ciklus, mely során a szervezet megszokja a terhelést. Ez pedig csak egy egészséges emberre érvényes. A Kérdezőnek egyáltalán nem lenne szabad terhelnie magát semmivel, mert ez erősen sérv gyanús. Szerintem menj el egy másik orvoshoz és ezt nem piszkálásképpen írom, hanem az egészséged érdekében. Ameddig ki nem derül, hogy mi a bajod, addig nem lenne szabad komolyabban terhelni a testet, se kis se nagy súlyokkal, semmilyen ismétléstartományban. Keress egy másik orvost, esetleg ha teheted menj magánrendelésre, mert ez így nem állapot. Ezekkel a fájdalmakkal ostobaság lenne edzeni, mert csak kárt tennél magadban.
2015. márc. 22. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!