Lehetséges izomzatot/erőt növelni minimális megterheléssel?
Olyan problémám van, hogy ha sokáig végzek kemény fizikai munkát, edzek stb. akkor egy idő után ágyéktáji fájdalmaim vannak, amik ugyan elviselhetők, de ha tovább folytatom akkor egyre komolyabbak.
Orvosnál már többször voltam, mindenre kivizsgált, és azt mondta h ez vmilyen szindróma ezért nem lehet vele semmit csinálni.
A testemet azomban edzeni szertném, egyrészt esztétikai okok miatt, másrészt viszont jót is tenne, mivel ha erősebb lennék, akkor könyebben eltudnám végezni azokat a munkákat amik most túlságosan megerőltetnek, és mivel pont a megerőltetés miatt jelentkeznek a fájdalmak , ezért logikus hogy nem lennének annyira intenzívek.
Így viszont nem igazán tudom hogyan kéne edzenem, mivel régebben amikor nem volt ez a bajom, mindig arra törekedtem hogy minden edzésen emeljem a nehézséget, hogy az utolsó ismételéseket már csak segítséggel tudjam kinyomni...
Egy komolyabb kivizsgálás kellene, fura lenne ha semmit nem lehetne tenni.
Minima terheléssel nem leszel izmos, még kemény edzésekkel is nehéz fejlődni.
inkább az edzéssel kapcsolatban kellenének tanácsok. Ahogy említettem orvosnál többször is voltam, mindenre kivizsgált, szóval ezzel nem kell foglalkoznotok.
Tudom hogy nem ideális a helyzet, és biztos így sokkal lasabban megy majd, de csak van rá mód..
Az izomnak a terhelésre adott válaszreakciója az, hogy alkalmazkodik, és erősebb terhelésre erősebb lesz, azaz növekszik. Namost a minimális terhelésre adott válasza az, hogy hurrá, nem kell itt dolgozni, nincs rám szükség - és fogyatkozni kezd.
Ha valóban nincs semmi bajod, akkor tessék keményen edzeni és elviselni a fájdalmat! Ahogy leírtad te is, fokozatosan fogsz erősödni, és egyre kevésbé fog fájni...
Nem azt mondtam hogy minimális terhelésre, hanem megterhelésre. Amit úgy értettem, hog megterhelem a testem/izomzatom, csak nem annyira amennyire normál esetben, hanem minimálisan. Bár a "ha valóban nincs semmi bajod" kommentedből kiérződik hogy nem igazán olvastál figyelmesen. Ez ugyanúgy vonatkozik az utolsóra is.
Ha lehet ne írjanak olyanok akiknek nincs tapasztalatuk ezzel kapcsolatban.
(Inkább majd egy személyi edzőt fogok megkérdezni, ez az oldal ismételten nem segített)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!