Mit tegyek ha úgy érzem kiégtem?
a kaját konkrétan nem értem, mi az amit nem ehetsz a többiekkel? ha megtanulod rendesen számolni, megbecsülni a makrókat étel összetétel alapján, akkor gyakorlatilag bármit megehetsz, fõleg egy tömegnövelés alatt, amikor nem baj, ha picit tõbb kaja megy.
Kora tavasz van, szinte mindenki szenved a fáradtságtól, változnak a napszakok fényarányai, meg van zakkanva a hormon háztartásunk, ilyenkor fokozottan kell figyelni a vitamin bevitelre és a megfelelõ mennyiségû alvásra.
Akár az edzésen is változtathatsz, ha most egyhangúnak unalmasnak tûnik, a heti 4 alkalom sem kötelezô.
Ha nincs rá igényed, miért van lelkiismeret furdalásod? :) Amúgy simán megehetsz bármit néha, heti egyszer belefér, és akkor se történik tragédia, ha most nem figyelsz annyira a kajára. Nem számít, majd később megint figyelsz. Nem lehet állandóan csirkerizst enni, mert megőrülsz.
Amúgy az edzéseden mindenképp változtass. Ha eddig magas ismétlésszámmal edzettel, eddz alacsonnyal. Ha eddig alacsonnyal, akkor menj magasabbra. Tök mindegy, a lényeg, hogy újíts, de ezek igazából csak példák. Keress új célokat, fejlődj állóképességben, kezd el futni stb. Ezek lehet, hogy nem vágnak egybe azzal, hogy minél több izmot akar magára pakolni az ember, de ne törődj vele. Most az a cél, hogy legyen motivációd a sporthoz. De bele kezdhetsz valami kiegészítősportba is, vagy kereshetsz egy új hobbit. Ha csak egy dologgal foglalkozol, abba könnyen bele lehet fásulni.
Csak azt tudom mondani neked, én mit tettem amikor ezt éreztem.
Excelben csinálj egy edzéstervet, úgy értem izomcsoportokra, gyakorlatokra, és arra is lebontva melyik nap miből mennyit hány kilóval. Legyen benne progresszivitás, emeld a súlyt minden edzésen, vagy legalábbis ugyan annyival csináld. 3 nap edzés elég lesz.
Menj el gyrosozni stb. a haverokkal, romkocsmákban van zöldtea, alkoholmentes sör. Ennyitől nem fog leromlani a fizikumod tömegelésnél.
Beesett mellkasú vézna voltál, tehát nem szaladnak rád a kilók. Én amióta világ a világ eszem gyors kaját és iszom cukrosat. Emellett 7 éve edzek már és 86 kiló vagyok 11% testzsírral. Egyik nap tökéletesen, másik nap rosszul eszem. Na és aztán mivan. Nem fejlődöm? Amúgy sem akarok, sőt az igazat megvallva 4 éve már nem is sikerült sem erőben, sem küllemben. De hová fejlődjek már, ha sokaknak már a jelenlegi külsőm is épphogy sok.
Válts edzésmódszert és felosztást. Ne vedd annyira komolyan a kaját,piát. Szórakozzál. A másfél óra edzés az rengeteg. Mit csinálsz te ott heti négyszer? Tévézel vagy hallgatod a mixeket? Nem is értem. Le kell zavarni a gyúrást 1 óra alatt.
Nehéz rászánni magad, hogy merj változtatni, de érdemes. Mérd fel magad és próbálj meg egy hónapig lazítani az életviteleden, majd csekkold az eredményt. Úgy emlékszem nekem is volt hasonló gondom, de amint lazítottam sokkal jobb kedvel mentem edzeni és sokkal jobban is ment. Ez pedig elővételezi a pozitív eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!