Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Protein helyett használhatnék...

Protein helyett használhatnék szóját? Ugyanazt a hatást érhetném el vele?

Figyelt kérdés
nem vagyok túl gazdag de a testépités mindig is érdekelt tehát nagy segítség lenne ez nekem!

2015. márc. 10. 15:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha neked a sportolás és a táplálkozás az egészségről és az egészségmegőrzésről is szól,akkor nem fogyasztasz szóját.Az állattartásban is szigorú szabvány van arra,hogy mennyi szója kerülhet az állatba,az emberbe meg nem való táplálék,legfeljebb végszükségben.
2015. márc. 10. 16:46
 2/8 A kérdező kommentje:
akkor tudnál valamit mondani a protein helyett?
2015. márc. 10. 17:24
 3/8 - palilaci - ***** válasza:
azt a rohadt
2015. márc. 10. 18:09
 4/8 anonim ***** válasza:

--gömb--

Protein alatt gondolom a tejsavófehérjét érted.

A szójafehérje is alkalmas az aminosavutánpótlás biztosítására, embere válogatja, hogy milyen mértékben.

2015. márc. 10. 18:26
 5/8 A kérdező kommentje:
és egy 17 éves fiunak mi lenne az ideális mennyiség?
2015. márc. 17. 13:40
 6/8 anonim ***** válasza:

--gömb--

Az "embere válogatja, hogy milyen mértékben" kitétel arra vonatkozik, hogy van aki jól emészti és hasznosítja a szójafehérjét, van aki nem.

Előbbiek helyettesíthetik a tejsavófehérjét szójaproteinnel.

Utóbbiaknak nem, de ezt mindenkinek magán kell látnia. Ergo veszel 0,5 kg szójafehérjét valahol kb 1000-1500 forintért, és kipróbálod.

A mennyiségnél az általános irányelv az, hogy 2g/ttkg legyen a napi fehérje bevitel. Ennek főszabály szerint maximum 50 %-a legyen proteinporból (mondom ezt én aki simán 100%-ot abból visz be).

Tehát ha pl 80 kiló vagy, akkor 160 g fehérje kell neked egy napra, és ebből maximum 80 g legyen fehérjeporból a nap folyamán.

2015. márc. 17. 17:28
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen holnap megyek is a bioboltba!de a sima szója is jó ami még mag formájában van?
2015. márc. 18. 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:

--gömb--

Nem hiszem, bár lehet hogy valaki megemészti, én nem.

Ráadásul a nyers bab fehérjetartalma 35-40%, az izolátumé meg 90 %. És mint mondtam, a szójababból biztosan sokkal rosszabbul szívódik fel a fehérje, mint az izolátumból.

Emellett a szójabab tartalmaz olyan elemeket, melyek nem túl bizalomgerjesztőek (fitohormonok, tripszin inhibitor, melyeknek bár vitatott a hatásuk, illetve semlegesítődésük, mindenesetre szerintem inkább mellőzendőek). Az izolált fehérje nagyrészt mentes ezektől az anyagoktól.

Megjegyzem, hogy ettől elképzelhető, hogy neked, vagy bárki másnak jó étel a szójabab, próba cseresznye. Én a többi hüvelyestől is közel kerülök a túlvilág bejáratához, szóval én elég érzékeny gyomrú vagyok.

2015. márc. 18. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!