Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy utcai önvédelmi szituáció...

Egy utcai önvédelmi szituáció pár másodperc/perc alatt lezajlik. E pár mp/perc alatt a lehető legnagyobb erőt kell kifejteni. Milyen edzéssel lehet ezt az erőt fejleszteni?

Figyelt kérdés
2015. febr. 27. 13:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#10-es: Ezért jó a boksz. Megtanulsz ütni és pont. Neked ennyi kell. Egy dolgot tudj, de azt nagyon jól tudd alkalmazni. Bruce Lee is megmondta, hogy ő jobban tart egy olyan embertől aki 1 ütést gyakorolt 10000000000000x, mint aki 10000000000000000 ütést gyakorolt egyszer.
2015. febr. 27. 15:06
 12/22 anonim ***** válasza:

másodperc/perc :D

Az időt osztottad az idővel:D Te atomfizikus:D

2015. febr. 27. 18:45
 13/22 anonim ***** válasza:

én a mentális erőként értelmezem a kérdést,mert azon múlik,hogy egy ilyen helyzetben nem tökölsz,nem fagysz le,hanem agresszíven kezdeményező módon megelőző támadást indítasz és végig is viszed.

ez meg a sparring alatt fog beléd ivódni,mert ez áll ahhoz az élethelyzethez a legközelebb amire készülsz.

a pár mp-s lezajlás sem feltétlen igaz,mert sokan pár füles után kezdnek belemelegedni a bunyóba.

szóval olyan eset,mint ami a krav meg a csincs csung promókban szokott lenni,hogy az első stop technika után már fel is adta a támadó és kizökken,nem feltétlen fedi a valóságot.

2015. febr. 27. 19:05
 14/22 anonim ***** válasza:
Ja. Lehet az ellenfél egy állat is, aki nem adja fel.
2015. febr. 27. 19:24
 15/22 anonim ***** válasza:

Ilyen az átlagos utcai harc (profi célzott ütésekkel és védekezésekkel):

[link]

[link]

Ilyen a te mp/perc eseted (aljas tökön rúgás és onnantól mintha valódi bunyó lenne):

[link]

Ilyen amikor valaki csak pattog (sajnos nem sikerült megtalálnom amin 90 kg-os izomagy egy ütéssel lecsap egy ugató 50 kg-os vékony gyereket a földre, de ez se rossz példa):

[link]

2015. febr. 28. 10:14
 16/22 anonim ***** válasza:

A legelső linket elszúrtam. Ezt akartam linkelni:

[link]

Szóval ilyen egy átlagos személyes balhé.

2015. febr. 28. 10:21
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz tökönrúgás, hogy valakit pár másodperc alatt kiüssenek. Akár gyomron is talpalhatta volna, teljesen mindegy, ugyanaz lett volna a vége. Az utcán meg a ringen kívül ha nem lebeszélt tisztességes 1 vs. 1 bunyó, akkor mindent szabad. Ha ketten rám támadnak nem érdekel, hogy mit érez, úgy tökön rúgom, hogy a heréje a segglyukában landol. A másiknak meg belenyúlok a szemébe. Ez még csak 2 mozdulat volt, máris harcképtelenek, de ha még pattognának, akkor is én kerültem előnybe, mert el tudok menekülni vagy akár be is fejezhetem a harcot és jól megverhetem őket. Bár az utóbbi rendkívül aljas dolog, de csapatban támadni rablás céljából sem túl szép.
2015. febr. 28. 12:06
 18/22 anonim ***** válasza:

És most nézem, nem is tököst kapott a srác:

[link]

De ha megállítod a videót, jobban megnézed akkor látható tisztán a dolog. De ez nem változtat a lényegen.

2015. febr. 28. 12:09
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy ugyanaz az eredmény lett volna. Ha valakit tökön rúgnak az össze is csuklik. Ha valakit hason az még nem esik össze!!
2015. febr. 28. 12:09
 20/22 anonim ***** válasza:
Azt a firka rajzot meg hagyjuk... Azt tökön rúgták.
2015. febr. 28. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!