A puffasztott rizs az gyors ch? Nem igazán ajánlott tömegeléshez?
Jó kérdés!
Az eljárás, amivel készítik, roncsolja a sejtfalat, tehát növeli a GI-t, kvázi gyorsítja a CH-t. Azt nehéz lenne megmondani, hogy ezáltal mennyivel válik "rosszabbá", mint a főtt fehér vagy barna rizs.
Biztosan jobb, mint az exrtudált cuccok, hiszen azok tényleg rommá őrölt gabonából készülnek (a rosttartalom csak egy dolog, ha a szemcseméret miatt úgy szívódik fel benned a keményítő, mint a cukor).
A puffasztott rizs közepes CH és ugyanúgy mehet tömegeléshez, mint szálkásításhoz.
Hellyel-közzel úgy van, ahogy #4 írja!
Annyiban egészíteném ki, hogy az egészségügyi kockázatok már középtávon is megjelenhetnek. Sajnos a sport sem véd meg mindentől.
jah, csak nem a ch-t kell összeszedned, hanem a fehérjét éls a megfelelő zsírokat is... a telített zsírok nem gátolnak semmiben, egyszerű energiaforrásként használod fel őket, vagy megy raktárba... a gyors ch meg ugyan úgy ch, ha kell, akkor megy glikogénbe, ha nem kell, akkor zsírba...
Szerintem a sárgakapszula sehol nem tér ki ilyen részletességben arra, hogy mi jó meg mi nem jó, bár rohadt régen olvastam, de nem a fejlődés érdekében kell tisztán kajálni, hanem az egészség megörzéséért...
fejlődni lehet szarral is, ha beviszed a megfelelő mennyiségű makro tápanyagot.
Sokkal elkeserítőbb szerintem, hogy sokan, akik azt hiszik, hogy tisztán étkeznek, kihagyják a zsírokat és csak a ch-val meg a fehérjével foglalkoznak, aztán csodálkoznak, hogy miért nincs fejlődés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!