A hasat miért kell olyan sokat edzeni?
Lényegesen több ismétlést végeznek rá az emberek, mint bármely másik izmukra.
Oda miért nem 3X10 meg 4X8-akat végeznek? Természetesen súllyal. Az izmot akkor terheljük és így fejlődik.
Röviden a régmúltba nyúló butaság miatt.
Hallottam én már erre számtalan magyarázatot. A sok ismétlés szálkásít, a kevés tömegel, avagy ha túl nagy súllyal hasazunk túl nagy lesz a tömege és barátai.
Most vagy 10 percig keresgéltem a neten, de nem találtam meg konkrétan, hogy a hasizomzat túlnyomó része vörös izomrost avagy sem, bár szerintem igen.
Ez csak azért lenne érdekes, mert a láb, alkar pl az, mely lényege röviden, hogy nem elég 8-10 ismétlés rá, hogy teljesen megmozgassa az ember. Épp ezért ezekre 15, alkarnál még magasabb ismétlésszámokra is fel szokás menni. Gyanús nekem, hogy a has is ilyen, tehát érdemes 15-20 ismétlést is csinálni rá, hogy rendesen meg legyen edzve. Persze olykor nem árt azt is böszme súlyokkal megmozgatni
"leginkább igénybevett izmod"
Igen, minden órában felkel az ágyból... A karunk méginkább igénybe van véve és mégis több pihenő jár neki.
A has és a vádli gyorsabban regenerálódik mivel több a vörös izom mint mondjuk a karodban vagy a mellben.
Mióta kedves angolul tudó uraság? Hogy én is megmutassam az angol szókincsem.. Wtf??
Szóval te nem is használod a karod? Te lehet a gyűrűk urából az a kis törpe vagy ugye? Nem tudom a nevét, de nagyon az lehetsz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!