Szálkásítás után hogy kezdjek neki a tömegelésnek? 1/tskg ch-val fejeztem be a szálkásítást.
induljak 2/tskg ch-ról és fokozatosan emeljem?
amikor tömegeltem akkor 6/tskg ch-t vittem be. szóval elég sokat. nem lesz kevés a 2/tskg? vagy nyugodtan indulhatok 4/tskg-ról is?
Gondolj bele! 6 grammal tömegeltél. Ha le kellett menned 1 grammra (ami kb. macskaeledel), akkor mennyire lassulhatott be az anyagcseréd? Ha hirtelen felkapnád 4 grammra, szerintem nem kevés zsírt visszaszednél a jójó miatt.
Bevallom, egyéni tapasztalatom nincs ezen a téren (mármint soha nem kaptam még fel a CH-t 1 grammról 4 grammra), de beszéltem pár emberrel, akinek volt tapasztalata a tömegelés és szálkásítás közötti átállás terén. Mind heti 0,5 g/ttkg CH emelést javasoltak hetente. Próbálkozhatsz nagyobb növeléssel is aztán majd meglátod. 1 grammnál többet nem emelnék hetente!
Legközelebb próbálj több energiát elégetni extra mozgással és akkor remélhetőleg nem kell ennyire visszavenni a kaját.
Az is lehet, hogy a tested valamekkora spättel (lehet akár 1 hónap is) reagál majd, így nem kezdesz el rögtön tömeget növelni attól a kajamennyiségtől, ami hosszú távon egyébként már megfelel a céljaidnak.
De miert akars minél hamarabb bezsírosodni?
Hova sietsz? Mit kell ilyen gyorsan elérni?
Miért akarsz már az első héten bezsírosodni?
Nem lenne jobb ha ugyanekkora lenne a tomeged csak tobb energiád lenne tobb kaloriat vihetnél be és tobbszor ehetnél félre tomegelés kozben?
Naturálban ez a sport türelemjáték és akkor fogod minimalizálni a zsírosodást ha okosan csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!