Mik tartoznak a kis, illetve a nagy izomcsoportokhoz? A kis izmokat magas, a nagyokat alacsony ismétléssel kell edzeni?
Nagy izomcsoport a combfeszítő/combhajlító, hát, mell
A többi kisebb de nyilván nem ugyanakkorák.
Az ismétlésszám ahogy én tudom mindenhova 8-12 között a legideálisabb.
A sorozatok számában van eltérés. A nagy izomcsoportokra többet kell csinálni.
Nagy izomcsoportok komplett comb és fenék, hát, mell. Kis izomcsopor váll (bár 3 fejű és én a csuklyát is ide sorolom, így leedzésük szinte külön napot kaphatna) bicepsz, tricepsz, vádli, has.
A nagy izmokat alacsony, kicsiket magas ismétlésszámú edzés is csak általánosan igaz. Itt inkább az izomrosttípusok milyensége a mérvadó. A kis izomcsoportok többnyire vörös izomrostokból állnak, amelyek a magas ismétlésszámra reagálnak jól. A nagy izomrostok meg többnyire fehér izomrostokból állnak, amelyek a nagy súlyos alacsony ismétléstől fejlődnek jól. Viszont nagyon kevesen vannak, akik csak az egyik ill. csak a másik izomrostokat tartalmazná az izmuk.
A 10-12 ismétlés az az ismétlés szám, amely kellőképpen megdolgozza a vörös és fehér izomrostokat is. Viszont a vádli példáúl szereti a magas ismétlésszámot, de ez se mindenkire törvényszerű.
Kisérletezni kell, ki mire hogy reagáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!