Rostokat miből érdemes könnyen bevinni?
én az utóbbi pár hétben ezt ettem, bár kezdek ráunni, nemsokára újítok valamit.
apróra vágott hagyma megpirít, rá a hús, kevergetve megkapatni amíg ki nem fehéredik szépen, ekkor lehúzni a gázról, sózni fűszerezni, ízlés szerint sűrített paradicsom, némi víz, majd jól megfőzni, kb 10 perc után, hozzádobok, turmixgépben leaprított 250-300gramm brokkolit, aztán fő még 10 percet, a lényeg, hogy a kevéske vizet elfője, ekkor összekeverem az előre főzött rizzsel és kész... nem szép, de finom.
LENMAG 100 g-jábanban 24 g nyersrost
A lenmagban huszonhét olyan hatóanyag van, amely bizonyítottan betegségmegelőző hatású. Nyálkát, pektint, azaz rostokat, esszenciális, telítetlen zsírsavakban gazdag olajat (főleg omega-3), fehérjét, enzimeket, cukrot, szterint, kéksavglükozidot, keserűanyagot és lecitint, számos vitamint (A, B, C, D és E ) és ásványianyagot tartalmaz. Ásványi anyagok közül kiemelkedő a magnézium, foszfor, vas, cink és kálcium tartalma. Igazi szívbarát termék, amely jótékonyan hat az emésztésünkre is.
A LENMAG 100 g-jábanban 24 g nyersrost található ( napi legalább 30 g az ajánlott mennyiség). A rostok vagy másnéven ballasztanyagok a növényi eredetű élelmiszerek azon alkatrészei, amelyeket az ember emésztőenzimjei nem tudnak lebontani. A len speciális védekezőmechanizmust fejlesztett ki, maghéja 8-9% poliszacharidot tartalmaz, amely sok vizet képes megkötni, ezáltal síkos nyálka jön létre. Ezt a hatását érdemes erősíteni azzal, hogy fogyasztás előtt beáztatjuk. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy a kedvező hatása a bélműködésre csak akkor érvényesül, ha párhuzamosan nagy mennyiségű folyadékot (tízszeres mennyiséget) is fogyasztunk. Ha bélrenyheség és székrekedés ellen alkalmazzuk, akkor a magokat egészben is fogyaszthatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!