Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha nem érzek edzés közben egy...

Ha nem érzek edzés közben egy izmot, nem fáj/ég attól még fejlődhet?

Figyelt kérdés
Fekvenyomást szabályosan csinálom de nem érzem. Odafigyelek mindenre,de mégse..Csigás tárogatást,áthúzást,egykezes nyomásokat érzem viszont a rudast nem..Legalábbis egyszer kipróbáltam vízszintes padon,és 30 kg ig érzem 40 kg nál már teljesen átveszi a vállam a munkát. Egykezesekkel viszont 2x 20 kg val nyomok,és érzem a mellem rendesen. Szerintetek mit csináljak ? hagyjam a francba a rudast és nyomjak egykezessel,vagy próbálkozzak még a rudas nyomással ? Gondolom rudas nyomás nélkül is lehet nagy mellet építeni.

2015. febr. 13. 15:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem érzed, vagy csinálod kis súllyal ahol még jól érzed, vagy hanyagolod. Van azért még lehetőség, egykezes nyomás, egykezes 45¤ nyomás, chess press gép, smith kereten is jobban ki lehet kapcsolni a vállat.
2015. febr. 13. 16:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudod szabalyosan csinalni.

Lapocka hátraszoritva a vállak lenn tartva a segged a padon es a rudT megallitod a melleden. 1mp-re

30-40 kg-os fekvenyomasnal ertelmetlen lenne hanyagolni mert hogy nem erzed. Ha ugy csinalod ahogy irtam es progressziven noveled a sulyt lehetetlen hogy ne nojon a mellizmod.

2015. febr. 13. 16:17
 3/5 A kérdező kommentje:
tehát ha szabályosan csinálom de attól függetlenül nem érzem még nőhet ?
2015. febr. 13. 16:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Csináld úgy, hogy előfárasztod a vállaidat majd döntött padon kezdesz kisebb súlyal és csinálj bemelegítés után 3x15 vagy 3x20 sorozatot 1 perces pihenőkkel a sorozatok között majd kicsit emelsz a súlyon és ugyanez egyenes padon. Én sem éreztem a mellem de ha fáradtak a vállaim és kisebb súlyokkal dolgozok akkor jobban tudok a technikára figyelni de mégis edzek. Azt szoktam olvasni, hogy fontos az agy izom kapcsolatot létrehozni. Próbálj koncentrálni, hogy csak a melled használd. Esetleg fogd egy kicsit szélesebben átmenetileg a megszokottól. Remélem tudtam segíteni, nekem ez így bevált.
2015. febr. 13. 16:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha ugy csinalod ahogy irtam akkor igen mert biomechanikailag nem vagy képes a mellizomrostok nagymértékű aktiválása nélkül teljesíteni a gyakorlatot.
2015. febr. 13. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!