Mi lenne ha az átmozgató edzéstervet kihagyná az ember?
3-as
ez az amit jobb helyeken átmozgató edzésképp csinálnak az emberek :D
"Nincs szükség egy kezdőnek ilyen hülye átmozgató időszakra viszont legalább egy hónapot töltenék egy kezdő esetében a mobilitás fejlesztésébel és a gyakorlatok helyes betanításával hogy utána teljes testes edzéssel ne legyen problema a kivitelezéssel."
te igen okoska... a teljes test edzést hívjuk hülye átmozgató időszaknak...
Nem feltétlen. A teljes test edzés sokkal jobb egy kezdő esetében izomépítésre.
Az átmozgato idoszak alatt ha jol tudom azt értik amikor valaki csak kis sullyal bohockodik a teremben azt edzésnek nevezve hogy"felkészítse az izmait az osztottra" ami baromság.
Meg kell tanulni a gyakorlatokat de amint jol mennek mehet a kemény teljes test
Jól lebontva úgy kéne, hogy teljesen kezdő:
kis súlyokkal "bohóckodva" megtanul edzeni teljes test edzéseken
majd növeli a súlyokat a megfelelő ismétléstartományra, és folytatja.
elvben ez 2-3 hónap, utána érdemes osztottra váltani, akkor is eleinte csak ABA-ra
Nem tudom le van e írva ez pont így valahol, de számomra ennek van értelme.
Kezdőnek KELL az izomérzeten fejleszteni, az egész testes pedig jó tömegelésre az első pár hónapban. Haladónak meg szintre hozásra, hogy az ellustult izomzatot ne hirtelen terhelje agyon.
Jaj lemaradt:
ha van edzésmúltad, akkor elég egy hónap, de az rendesen legyen meg. Szerintem utána egy kezdő-haladó valamire lehet váltani, abból is 1 hónapot, és csak utána haladóra. Jó a fokozatosság, megússza az ember az erős izomlázat, sérülést, kopást.
Léphetsz egyből haladóra is, csak akkor semmi "spárta" meg "warrior"-ozás, elején lazábbra venni, kisebb intenzitással.
Nyújtás tekintetében még nagyon fontos ez a fokozatosság, csak erről kevesen beszélnek. Szerintem aki ért a témához nem kell részletezni miért lényeges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!