Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem testépítő jellegű súlyzós...

Nem testépítő jellegű súlyzós edzés? Nem is kidobó forma. Elsősorban olyat kérdeznék, aki jár konditerembe. Lent kicsit bővebben.

Figyelt kérdés

Szóval a lényeg, hogy járok önvédelmi órákra.

Az edző a test erősítésére elsősorban a testsúlyos gyakorlatokat ajánlja. Ezekkel bőven lehet edzeni erőre, mind állóképességre. Ő tényleg erős tőle.

Viszont engem vonz a konditermi, súlyzós edzés is. Kikértem róla a véleményét. Nem határolódott el tőle, viszont határozottan nem ajánlja a konditermi gépeket, illetve az izolációs gyakorlatokat. Szerinte ez mind felesleges és baromság.

Láttam a teremben aki "csak" fekvenyomást, felhúzást, guggolást csinált.

Durván erősek voltak, viszont mindegyiknek ilyen hatalmas nagy kidobó formája volt. Kicsit lassúnak, kötöttnek tűntek. Nekem ez meg hátrány.

Ennek tükrében milyen jellegű súlyzós edzést végezzek?

2015. febr. 1. 14:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ők erőemelők, te csinálj felhúzás, fekvenyomást, guggolást, mellből nyomást, bicepsz-tricepsz gyakorlatokat, hasazz, hiperhajlítás, húzodzkodást, tolódzkodást stb.
2015. febr. 1. 15:04
 2/8 - palilaci - ***** válasza:
Felhuzas-guggolas-fekvenyomas+ sajatsulyos gyakorlatok. Nagydarab nem leszel etrend meg cucc nelkul szoval ne parazz. Ha edzesek vegen nyujtassz akkor nem leszel kotott. Naturalba ami izomtomeget fel lehet szedni az pedig nem fog belassitani.
2015. febr. 1. 15:07
 3/8 Pörölyfej Béla ***** válasza:

A kidobó kinézetű emberek valószínűleg sportolók lehettek, akiknek eleve olyan a genetikája van. Ha vékony, szálkás ember vagy, akkor sosem leszel kidobó. És önvédelemben, küzdősportban tényleg fölösleges az izoláció, stb. Elég a szabad súlyos gyakorlatokra koncentrálni.

Guggolás

Felhúzás

Fekvenyomás/tolódzkodás

Evezés/húzódzkodás

Mellről nyomás

Bicepsz állva kétkezes rúddal

Vádlira pipiskedés

Neked ennyi kell a célodhoz.

2015. febr. 1. 18:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezekből a gyakorlatokból hogy lehetne összerakni egy edzéstervet? Teljes testes vagy inkább osztott? Mi menjen melyikkel?
2015. febr. 1. 20:16
 5/8 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Ezt az egészet végig lehet nyomni egyben. Heti 2x-3x megcsinálod és kész. Nyilván ne állat súlyokkal kezdj majd neki. Bemelegítést, nyújtást se felejtsd el.
2015. febr. 1. 20:53
 6/8 Pörölyfej Béla ***** válasza:
És ez egy teljes testet megdolgoztató terv.
2015. febr. 1. 20:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szerinted hány sorozat menjen, és hány ismétlés?
2015. febr. 1. 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem Béla vagyok és régen volt, de 3x10 ismétlés jó kezdésnek vagy 3x12. Kezdőknek az elején átmozgató jelleggel kell edzeni. Gondolom már utánanéztél, csak leírtam, hogy lássák más kezdők, ha megtalálják.
2016. okt. 4. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!