Tömegnövelő, kreatin tényleg okozhat koncentrációzavart?
Hali!
Régebben az egyik gyártó honlapján olvastam, hogy okozhat ilyet a tömegnövelő vagy a kreatin (már nem tudom melyiknél olvastam)..Tényleg így van?
A kreatin vagy a tömegnövelő?
Illetve a szedése után ez abbamarad?
" 20kg-ként 1 liter vizet inni...ez sem megterhelő túlságosan a vesének?"
Azt tudom, hogy vese károsodást okoz, ha valaki nem iszik sokáig vizet, de a túl sok nem hiszem hogy bármit okozna a jó működésen kívül.
Egyébként a túl sok víz ivása okozhat úgynevezett víz mérgezést. Vagyis felhígul a szervezetben lévő elektrolit és végül agyduzzadásban meg lehet halni, persze ehhez legalább 3 liter sóktól mentes vizet kell meginni rövid időn belül.
Rá lehet keresni a netzen a "víz mérgezés" kifejezésre.
Amikor nyáron bringázás közben sok vizet iszom, akkor gyíakran begörcsölt korábban az izmom, mert sok só ürül ki az izzadással és az ivóvízben nincs annyi, hogy pótolja.
A Nátrium hiánya fáradékonnyá tesz és izom gyengeséget okoz. A Kálium hiánya görcsölésre hajlamosít.
Amióta ezeket pótolom, megszűnt az izom görcsölésre való hajlama és utána sokkal frisebben tudom nyomni megint.
Lehet használni folyadék pótláshoz izotóniás italt vagy akár rendes tiszte ivóvizet is ha időnként fogyasztunk vele negyed gramm úgynevezett "light sót" (csökkentett Nátrium tartalmú sót), amiben a konyhasó mellett Kálium klorid is található. Persze sok más sót is lehet pótolni, de nálam ez így bevált. Ezek a leg alapvetőbbek amire sejt szinten az alap működéshez szükség van.
Azt meg a ruhán lehet a legjobban látni, hogy mennyit veszítünk el belőle az izzadással. Persze ez nem mindenkinél alakul egyformán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!