Milyen mozgásra és étrendre van szükségem?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
24 éves nő vagyok, 170centi, 54kg. Régen rendszeresen sportoltam, ez sajnos már legalább 6-7 éve nincs meg. Alapvetően nem vagyok hízékony típus, nagyon jól néztem ki fiatalabban. Kb. 4-5 kiló csúszott fel rám ennyi idő alatt, csak ugye úgy, hogy izmot is vesztettem közben. Így aztán a zsírfeleslegem, szerintem kb 8-10 kiló.
A súlyomból leadni nem szeretnék, ha feljön nem bánom, csak az legyen izom.. Mindig voltak próbálkozásaim, de most lett elegem és végre tényleg tenni akarok magamért.
Elsősorban fenékre és combra híztam, a hasam az még mindig szép feszes, izmos, kockás.
Most volt egy koplalósabb időszakom(nem tudatos) és látom, hogy vesztettem az izomzatomból, a hasamnál látom ezt egyértelműen. Épp ezért vagyok tanácstalan.
Már olvastam a témában, tudom, hogy fontos az étkezés, viszont nem tudom, hogy nekem mire lenne szükségem.
Szálkás, feszes testet szeretnék, ehhez szükségem lesz súlyzós edzésre, de tömegnövelő vagy "szálkásító" étrend kell?
Vagy tömegnövelésre nincs szükségem, miután nem vagyok csont sovány és törekedjek a kalóriadeficitre?
Tehát az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom szükségem van-e tömegnövelésre előbb, amiből aztán szépen tudom magam formálni.
Hálás lennék, ha tudnátok adni ebben tanácsot.
Most egyébként úgy nézek ki, mint ezen a 2. kép balról.
És ezt szeretném:
Rajta legalabb 5 kiló színizommal több van mint rajtad. Nőként ez minimum 1 ev kemeny tömegeles.
Szerintem februarban normalis etrenden kezdj el edzeni. Ne legyen se kaloriadeficit,se nagy plusz. Ez azert kell mert rögtön kondizassal meg szalkasitassal inditva hamar kidőlnel. Ezalatt belejössz,kicsit fogyhatsz is majd március-áprilisban mehet a szalkasitas aztan az óvatos tömegeles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!