Valaki légyszi elmagyarázza, hogy az edzések után miért kell nyújtani? Tényleg nem értem az mire kell
Most komolyan, szerinted az egy normális állapot, hogy tök tónusosak az izmaid? A vicc az, hogy ez még ad is egy diszkomfort érzetet, de általában úgy vannak vele, hogy ha már nem melegítettem be minek nyújtsak? :)
Egyrészt az izompólyát, másrészt a szalagokat nyújtjuk. Ha nem nyújtod, elkezdenek zsugorodni, beszűkülnek a mozgáspályák. Az izompólya nyújtása az izom növekedése miatt is fontos, ha túl feszes, kemény, nem tud megfelelően nőni az izomrost. Elvileg az se jó, ha túl laza, de szerintem ettől kevésbe kell félni, mint az ellenkezőjétől.
Egyetértésben az elsővel hozzátenném, hogy az egyik izmod összehúzódik edzés után, a másik meg nem és ez hosszú távon először a testtartást viszi rossz irányba, egész olyan szintig, hogy a csontok deformálódását is okozhatja.
Nézz körül a teremben, figyeld meg hogy nagyobb többségében kik a feszes izmú, rossz tartásúak, akik meg se tudnak moccanni a gyakorlatok elvégzésén túl. Nagyrészt azok akik nem melegítenek be, nem nyújtanak és rossz esetben még rángatják is magukat a feleslegesen nagy súlyok alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!