Mit gondoltok a mai edzésemről?
Délelőtt futottam 12km-ert ( 11.5km/h tempóval)
délután megcsináltam 300 fekvőt ( 30-asával) 100 húzódzkodást( 10-esével) és 500 felülést (50-esével) majd 4 sorozat lehúzást a gépen (70-80 kilóval) fűrészgép 4 sorozat 2x 35 kilóval, döntött törzsű evezés 5 sorozat 40-50 kilóval,majd a végén 6x6 húzódzkodás +10 kilóval ezután még 15p has. Meg 1 órát bicóznom kellett a városban. Tudom hogy soknak tűnik, de mostanában hogy van időm majdnem mindnnap lenyomok ennyit, vélemények érdekelnek, elsősorban hogy ti hogy kajálnátok a helyemben. 174 centi 78 kiló vagyok kb 13-15% testzsírral.
--gömb--
Nos, úgy látszik nem csak én edzek az alap tézisek teljes figyelmen kívül hagyásával.
Mondjuk ha tényleg minden nap csinálod, és nem viccnek szántad az egészet, valamint azok a 4 sorozatos szériák tényleg kemények, akkor max egy hónapon belül tuledzed magad, ez hotziher. Ha minden nap akarsz edzeni, akkor max 2 sorozat, de jó agy-izom kapcsolat mellett egy is több mint elég.
én például ma így edzettem: Guggolás 50kg*50, d.t. evezés 40kg*50, bicepsz 2 12kg-os egykezessel 50-50, mellről nyomás 26kg*50, fekvenyomas 40kg*50.
Emellett az etrendem semmi más, mint kb 400-450 g fénymag/nap. Ezen kívül általában semmit nem eszek.
Neked persze nem ezt javaslom, hanem emellett is a normál testépítő étrendet.
--gömb--
Na akkor én nyertem az unortodoxiaversenyt, mert én minden reggel lenyomom azt amit irtam :D
Így nyilván jóval fenntarthatobb a dolog tuledzes szempontjából. Nem kifejezett testépítő profilú edzés ez se, de a célnak megfelel. Persze lehetne variálni a gyakorlatokat, jobban kiegyensulyozni stb.
A tuledzes az az, amikor ezt a minden nap edzést nagyobb sulyokkal csináltam. Folyamatosan emeltem a súlyt, legutoljára 73 kg-ba guggoltam 30-at. A combjaim meg önálló életet kezdtek elni, de tényleg egész nap úgy éreztem, mintha két elektromos combom lenne, amiben nincsenek idegek :D
Na ez tuledzes.
Amúgy a tünetei ezek: Állandó fáradtság, levertség, kedvetlenseg, motivaciovesztes, ilyenkor érdemes visszavenni a tempóból.
--gömb--
A Ch az pont az a dolog amit mindenkinek magának kell megállapítani, kikiserletezni. Ha egy általános iranyerteket akarok mondani, akkor számolj mondjuk 3g/ttkgval, figyelembe véve, hogy ha jól értem nem kifejezetten a tomegnoveles a cél, illetve hogy viszonylag lassú az anyagcseréd. De lehet hogy változtatnod kell majd rajta. Ha esetleg gyengulsz/fogysz akkor menj fel mondjuk 4g/kg-ra, ha netán hizol (bár ahhoz már tényleg szélsőséges metabolizmus kell), akkor értelemszerűen addig csokkented, amíg beáll az egyensúly.
Azzal is lehet kísérletezni, hogy feljebb viszed a telítetlen zsirbevitelt, akár a kaloriabevitel 60%-ára is.
A kifejezett ketogen táplálkozást én nem propagálom, nekem nem vált be, de működni működik az is, kérdés milyen hatásfokkal.
Valamint alacsonyabb ch mellett a teljesítmény is lassabban fog nőni.
Én meg azért csinálom így az edzést, mert így ki tudom iktatni a gyors anyagcserét a képből. Ha nem edzenék minden nap, akkor a regenerálódás úgy megy végbe, hogy nincs semmi, ami hatékony gazdálkodásra kényszeríti a szervezetemet, mert alapból egy nagyon vékony gyerek voltam. Most se vagyok vastag, de ha azt nézem, hogy úgy guggolok és húzok fel 140 kg-ot, és nyomok ki 90kg-ot, hogy összesen 60-80 g a napi fehérje bevitelem, az is csak növényi, akkor nem csinálhatom olyan rosszul a dolgokat, nem? :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!