Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha heti többször edzek egy...

Ha heti többször edzek egy izomcsoportra 2-3 szor gyengébben akko teltebbek és feszesebbek lesznek az izmaim?

Figyelt kérdés
Remélem érthető a kérdés.Én igy vettem észre mikor lazábban edzettem vagyis teljes testet és heti 2-3szor edztem egy izomcsoportra /hozzáteszem sokkal gyengébb edzésre gondolok/ akkor sokkal teltebbek lettek az izmaim és feszesebbek voltak.

2015. jan. 12. 18:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Persze ezeknél fontosabb hogy amikor ott vagy mennyire végzed a gyakorlatokat keményen. Ha utálsz teljes testre edzeni akkor nem fogod úgy odatenni magad.
2015. jan. 12. 21:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha kisebb az intenzitás, nem kell annyit pihenni. Egyáltalán nem biztos, hogy az a legjobb ötlet, hogy heti egy edzésen porig romboljuk az izmot, és utána egy hétig kell regenerálódni. Működik, de lehet hogy valakinek jobban beválik a gyakoribb, kisebb intenzitású edzés.
2015. jan. 12. 21:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Az intenzitás a használt suly nagysága. Ami itt is ugyan akkora. A volumen ami csökken.
2015. jan. 12. 22:06
 14/17 anonim ***** válasza:

Kössél belém :D

Oké, akkor volumen. Én olyan értelemben használtam, hogy mennyire "gyaluljuk le" az izomzatot.

2015. jan. 12. 22:11
 15/17 anonim ***** válasza:
2 nap alatt simán regenerálódok, szerintem se kell több. Próbáld ki. Sokan így csinálják, de semmi nincs kőbevésve, mindenkinek más válik be. Én se mondom, hogy mindig teljes testre fogok edzeni, lehet,hogy pár hónap múlva ismét váltok két napis osztottra, azt is csinálom pár hónapig, aztán visszaàllok ismét erre. A változatosság gyönyörködtet :) , testépítésben meg kifejezetten hasznos is!
2015. jan. 12. 22:33
 16/17 anonim ***** válasza:

Persze jó néha valtoztatni ilyeneket főként pszichológiai okokból.

Ha sokáig csinálod ugyanazt abba beleunsz

2015. jan. 12. 22:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyrészt beleunsz, másrészt ha hozzászokik a tested, hogy mindig ugynazt a terhelést kapja, ugyanúgy és ugyanannyit, akkor alkalmazkodik, és az a fejlődést is visszaveti. Ezért kell változtatni az intenzitást, a volument, a gyakorlatokat, a felosztást, stb rengeteg módszer létezik.
2015. jan. 12. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!