Diétás étrendnek ez megfelelő?
13 éves vagyok, 165cm és 64 kiló... a Sárga Kapszula alapján írtam ezt össze, és ahol nem elegendő a fehérjebevitel, arra annyi kibúvóm van hogy iskolában vagyok akkor, nem volt jobb ötletem kivitelezni, és szerintem ilyenkor a szénhidrátbevitel a legfontosabb, fehérjebevitel meg az edzéseknél megvan. ezek mellett boxolok ( erősen kardió, és kicsit erőnlét is), és szabadnapokon erőnléti edzést csinálok, öntestsúllyal, és ezek mellett kocogok( aerob) nos, kezdem is a sorolást
6:20- 1. 180g sovány túró, 10g zabpehely, 1,2dl tej
8:15- 2. 102g alma (kicsit fura első hangzásra, de majd kiméregetem... ugyebár itt nem tudok nagyon fehérjét bevinni... :p)
10:15- 3. 30g teljes kiörlésű kenyér, 25g csirkemellsonka, 25g paprika (fehérje dettó alig van...)
12:05- 4. Mizo Natúr Joghurt 330g (nagy csomagolásban)
14:10- 5. 77g barna rizs, és 170g csirkemell, egy kalcium-magnézium tabi (edzés előtt)
15:30- (kezdődik az edzés)
17:50-6. 77g barnarizs, és 170g csirkemell (edzés után)
nos, vélemények?... ha van valami ötletetek akkor írjátok, vagy javítsatok ki ha tévedtem volna... ez a legjobb amit én össze tudtam írni, mind idő terén, mind anyagilag.... :)
Szia!tul sokat etkezel. Az igaz hogy azt mondják hogy tobbszor keveset de ez abbol all: reggeli ,tizorai,ebed,uzsonna ,vacsora
Az etkezesed szerintem jo egyebkent sok sikert:)
A fehérje elég szűkösen van, és nagyon kevés zöldséget (rostot) eszel, a két csirkemelles étkezésed mellé ugyan úgy mehet 170-170g zöldség.
Reggelre nem a legjobb a túró a lassú felszívódása miatt azt inkább tedd át lefekvés előttre, és reggel egyél tojást, így az össz fehérjebeviteled is nagyjából meglesz. A 10g zabpehely 100g akart lenni igaz?
szia! nem rossz, bár szerintem jobb lenne, ha meg tudnád oldani valahogy a nap közbeni fehérjebevitelt. tudom, hogy anyagilag nem könnyű, plusz ugye ebben a korban a szülők nem igazán értik meg az iylesmit, de kicsit több hús nem ártana, mert a túró nagyon lassan szívódik fel.
amúgy én kiszámoltam, és gyakorlatilag annyival kerül többe a mostani kajám, mint a régi, hogy több zöldsége eszem, ami ugye nem olcsó. de a fehérje és a ch az napi 800 ft körül van . próbálj utána érdeklődni, hogy szállítóktól nagy mennyiségű csirkemellet hol lehet venni, mert simán lehet 1000 ft/kg körül tlaálni )ez ugye hasznos amúgy is, mert gondolom a családod többi része is enne húst, és amúgy is olcsóbb mint máshol)
szóval, kicsit több fehérje, kicsit jobban elosztva. de az is már jobb lenne, ha ezt a 340g csirkemellet osztanád el jobban a nap folyamán.
ch- szerintem reggelire 10g zabpehely az gyakorlatilag semmi. egészen konkrtéan 6,5g ch. a tej az mondjuk még 4 g. még ha hozzáveszem, hogy 2 óra múlva eszel egy almát, ami kábé 10-15g ch, az is marha kevés. én lány vagyok, 63 kiló (te meg intenzívebben sportolsz, mert a box az keményebb, plusz tele vagy növi hormonnal és még erősen fejlődnöd kell), és én eszek reggelire 20g rizst, meg 20g zabpelyhet.
egyelőre ennyi, meg még annyit, így általánosságban, hogy ne vidd túlzásba a szigorúságot, mert ebben a korban kábé a leggyorsabb az anyagcseréd, meg nősz, szóval ha ilyen intenzíven sportolsz, és még jobban is kajálsz mint az átlag sztem tuti meg lesz az eredménye :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!