Ha valakinek a túró édességet jelent?
Szóval nem tudom ki hogy van vele de én imádom a túrót, ha nem járna semmi következménnyel még talán 1 kg-ot is betudnék belőle termelni egy nap.
A kérdés arra irányulna, hogy túrót bármikor lehet enni? Nem hízlal? Zsírszegényről van szó persze.
Sosem értettem miért a zsírszegény túró terjedt el.
Az finomabb legalább?
Szerintem azért hizlal este (is), mert elég valószínű, hogy nagy inzulinválaszt okoz (bár jó lenne mért adat ezzel kapcsolatban).
Egy normális hús is lassan felszívódó fehérje lenne ami után nem kellene 2 óránként felkelni kajolni, még testépítőknek sem. Nekem a túróevés nagyon furcsa (és egészségtelen) szokásnak tűnik, sport ide vagy oda.
A hús közepesen szívódik fel, de azért lassabban mint a tojás, és sokkal lassabban mint a koncentrált gyári fehérje. Inzulinválaszt szénhidrátok szoktak okozni.(Bár lehet más is, nem értek annyira ezekhez)
Ezért köll naprakésznek lenni.
Tejfehérjéknek az a lényegük, hogy inzulinogének. Vicces lenne ha nem lennének azok.
Inzulinmiafene? xd
Am az esti CH hizlal, a lassú vagy közepes (pl. rizs), és azért, mert éjszaka nincs ilyen kalóriafogyasztás "alapállapotban".
komolyan kíváncsi lennék, hogy a fehérje mióta okoz inzulinelválasztást.
Az inzulint a pancreas ßsejtjei termelik, nagy mennyiségű glukózbevitel esetén. ekkor ugyanis aktiválódik a GLuT2-es glukóz transzporter, amivel rendelkeznek, és a felvett glukóz (több lépésben persze...) indukálja az inzulin elválasztását. nos, igen, a tejtermékek tartalmaznak laktózt, vagis tejcukrot, amiben van glukóz és galaktóz. a zsírszegény túró viszont elég kis mértékben tartalmaz ch-t (100g-ban van kb 3g), így aztán nem igazán vágom, hogy hol jelent ez hatalmas glukózbevtielt. a pancreas glukóztranszporterének a vércukorszint jelentős megemelkedésére van szüksége, mivel a normálishoz képest (kb 5mM), kb 17mM-nál aktiválódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!