Mit tudok csinálni aludt tejből? A túró/sajt csak akkor érdekel, ha valakinek tuti receptje van.
Aludttejes pogácsa recept
Hozzávalók:
50 dkg. rétesliszt,
10 dkg. vaj ( vagy margarin),
5 dl. aludttej,
1 mokkáskanál finom só,
1 kiskanál szódabikarbóna,
csipetnyi cukor,
1 kiskanál finomra reszelt citromhéj.
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott citromhájat, a lisztet, a sót, a csipetnyi cukrot és végül az aludttejet.Az egészet összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és 15 - 2O percig pihentetjük. Végül kiszaggatjuk, - a tetejét esetleg bevagdossuk mintásra - és kivajazott tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítési idő: 80 perc
aludttejes grízes pite
Összetevők
Hozzáadás a bevásárló listához1/2 l aludttej
Hozzáadás a bevásárló listához1 2 dl-es pohár dara
Hozzáadás a bevásárló listához2 kanál olaj
Hozzáadás a bevásárló listához1 db tojás
Hozzáadás a bevásárló listához2 cs vaníliáscukor
Hozzáadás a bevásárló listához1 kis pohár liszt
Hozzáadás a bevásárló listához1 mokkáskanál szódabikarbóna
Hozzáadás a bevásárló listához1 kanál porcukor
Hozzáadás a bevásárló listához1 citrom reszelt héjja
Hozzáadás a bevásárló listához1 maroknyi mazsola vagy befőtt
Hozzáadás a bevásárló listáhoztetejére öntett, szörp, juharszirup stb
Hozzáadás a bevásárló listáhozMinden összetevő hozzáadása a bevásárló listához
Elkészítés
Az alapanyagokat egy edényben összekeverjük. Majd kikent, kilisztezett formába öntjük. Sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tetejére vaníliás, csoki stb. öntetet locsolunk vagy elég, ha csak porcukorral, szörppel locsoljuk meg. Ízléstől függ. Juharsziruppal is nagyon finom. Jó étvágyat!
Aludttejes tökkáposzta
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 420 kcal
- 1/2 liter aludttej
- ízlés szerint kristálycukor
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1 db csirke
- ízlés szerint csombor
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál finom liszt
- 1 késhegynyi paprika
- 1 evőkanál zsír
- 1,5 kg sütőtök
Nincs itt semmi tévedés, kérem szépen: a tökkáposzta nem más, mint a hagyományos főző- vagy úritökből készült főzelék régies elnevezése. Mivel az alábbi étel is egy régi recept szerint készül, tartom magam az egykori névhez. A nyers tököt meghámozom, magházát eltávolítom, 3-4 ujjnyi
széles szeletekre vágom, majd tökgyalun legyalulom. Besózom, és egy félóráig állni hagyom. (Ha mélyhűtött gyalult tököt használok, akkor ezek a műveletek természetesen elmaradnak.)
Vékony piros rántást készítek: a forró zsírba beleteszem az apróra vágott hagymát, a petrezselyem zöldjét, a pirospaprikát, a lisztet, s ha megpirult, feleresztem a felvert aludttejjel. Beleteszem a kinyomkodott, kifacsart tököt és a kaprot. A csombort összekötve főzöm benne, amíg a tök meg nem puhul. Sóval, cukorral és egy pici borssal ízesítem. A kész főzelékből az összekötözött csombort kiszedem. A tökkáposztát ropogósra sült csirkével ajánlom tálalni.
2. válaszoló vok
az a HOZZÁADÁS A .... nem kell :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!