Reggeli fehérje jó vagy nem jó?
A tojás és a banán élelmiszerek, sajnos szükség van rájuk, mert ezekben lévő tápanyagokból nyer egyrészt energiát a szervezeted, másrészt alapanyagokat a saját biokémiai folyamataihoz, sejtjeid felépítéséhez stb.
A tej meg enyhén mérgező hatású, gyulladásfokozó, megemeli az inzulinszintedet, pedig azt a banánban lévő cukor már eleve megdobja.
Asszondja..
Hozzávalók:
nyers tojás - szar
banán - jó
tej - elmegy
Amit anyukád mond az meg hülyeség.
Nem rossz, de megköti a b-vitamint.
Amit a sárgájával tudnál pótolni, ezért van egyben a tojás - fehérje és sárgája.
A nyers tojás fehérjéinek egy része emészthetetlen, ezenkívül amit már említettek előttem vitaminhiányos állapotot idéz elő, és még szalmonella fertőzés veszélye is fent áll.
A banán szénhidrát forrásnak reggel jó.
Tejet nincs sok értelme inni, főleg meg nem fehérje forrásként.
Anyukád minden étkezés után lenyom egy edzést?
Azért az emberi szervezet nyers fehérjeforrásokhoz van kialakítva.
Ez meg nem azt jelenti, hogy sz.aros tojáshéjat kell nyalogatni (szalmonella) a tojás belseje meg ideális esetben steril. Egészséges emberi szervezetnek pedig ellenállónak kellene lennie szalmonella törzsekkel szemben is. Arra van a gyomorsavunk.
Utolsó: a gyomorsavat túléli a szalmonella törzsek, alfajok nagyrésze. Ezek Gram-negatív baktériumok.
A gyomorsav pedig nem csak az adott étel fertőtlenítésére, hanem emésztésére is szolgál, megfelelő emésztőenzimekkel pl. pepszin.
A főtt tojás jobban hasznosul, mint a nyers tojás.
Tejet max. jobb íz miatt érdemes a turmixba tenni, másért nem. És nem káros. Bár leírhatnád pontosan a miből áll a fehérjebeviteled.
Hatos: ja bocs :)
Nem is értem, akkor miért van egy csomó orális úton szerzett és/vagy gasztrointesztinális fertőzés. Ezek direkt erre "szakosodott" törzsek. Amire nekünk ott a gyomorsav, azon ők egy jót röhögnek a különféle védelmi mechanizmusaikkal.
A hőkezelt ételek pedig általánosan jobban hasznosulnak. A tojásra ez egészen aktuális, mert nem egyszerűbben csak előkészíti a hő az emésztésre, mint ahogy ezt általában teszi, de vannak olyan frakciói, amik nyersen nagyon rosszul hasznosulnak. A vitaminhiány aktív okozásának a veszélye is ezerszer el lett már mondva, ez is csak hőkezeléssel szüntethető meg.
A tojássárgáját kiveszed, de tejet azt raksz hozzá?
Hmmm...
Nézz utána mindkettőnek Google-el! Lehet, átértékeled a fontosságukat.
Az emberek azért gyomorsavcsökkentő gyógyszereket szoktak szedni, illetve eleve savhiányos állapotban képesek élni (és nem gyógyítják meg magukat, hanem még erre vesznek be protonpumpa gátlókat).
Szóval biztos, hogy vannak savrezisztens baktériumok, de a tojásnak még mindig a külseje érintkezik a külvilággal, és elnézést, de nem kell tönkrevágni a gyomrunkat. Persze gyomorfekélyt is baktérium okoz, de csak akkor ha előtte megbetegítjük magunkat és emiatt életképes/szaporodóképes marad a gyomrunkban.
Vajon ezek egészséges embereket is megbetegítenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!