Tényleg semmit sem ér a fegyencedzés?
Olvastam egy cikket, amiben elég meggyőzően leírják (több más sport mellett), hogy miért nem jó semmire a fegyencedzés. Én is el akartam kezdeni, de ez elbizonytalanított, mert nagyon logikusan levezeti és megindokolja a dolgot. Erről a cikkről van szó:
Nektek mi a véleményetek?
Ez az edzettségi szintedtől függ. Bevezetésnek bőven jó a fegyencedzés, az eleje nagyon szépen, fokozatosan építi fel a szóban forgó gyakorlatokat (kivéve a húzódzkodás, az sztem el lett cseszve), hiszen mindehol az 5. lépées a 10-ből az amit általában ismerünk a gyakorlat variációi közül. Ha türelmes vagy edzésről edzésre, és kontrollal, lassan csinálsz minden ismétlést mint ahogy a könyv ír, akkor egy ideig még haszna is lehet. De mint minden ez is genetika függő, hogy mennyit érsz el vele.
Én másfél évig csináltam a fegyencedzést, az első félévben csak belekaptam a gyakorlatokba, aztán előről kezdtem, mikor láttam, hogy ez így nem megy, utána több mint fél évig tartott eljutnom pl az első labdás fekvőtámaszig, masfél-két hónap alatt eljutottam arra a szintre, hogy 2*20 labdásat (nem tudom mi a neve magyarul, 7. gyakorlat, angolul uneven puhsup) mindkét kézre megcsináljak lassan... és aztén a 8. szintből egy sem ment, semmi nem volt a vállamban ami meggátolta volna, hogy összeessek amint megpróbálok egy fél egykezest.... annak ellenére, hogy elvileg a gyakorlatok pont erre készítenek fel. és sajnos minden gyakorlatnál megvolt ugyanez, ahol az előző lépésből megvan az előírt (néha több is ) és a követezőhöz hozzá se tudok szagolni...
Összefoglalva a fegyencedzés nem annyira jó mint írják, saját tapasztalatok alapján, de kezdőknek nagyon is jó általános fizikum megszerzésére. A saját súlyos edzés viszont nem feltétlen annyiból áll mint a fegyenc (sőt) és arra rávezetőnek kellenek a fegynecgyakorlatok. De az hogy magában semmire sem jó, az erős túlzás...
Arra jó, hogy valaki egy kicsit mozogni tudjon akkor is, ha nincs ideje/kedve edzőterembe járni, egy darabig még fejlődni is lehet vele. De izomtömeg növelésére nem a legalkalmasabb módszer, arra ott a súlyzós edzés.
A könyv nem lenne rossz, ha kiszednék belőle más sportolók gusztustalan fikázását, az erőltetett, buta érveket a saját testsúlyos edzés mellett, valamint a túlzó és téves/hazug állításokat (pl. a táplálkozással kapcsolatban). Persze akkor nem lehetne ilyen sokat eladni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!