Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Honnan vásárolják fel a sok...

Honnan vásárolják fel a sok tejsavót, amit aztán porrá alakítanak és mely gyárakban teszik ezt?

Figyelt kérdés

2014. dec. 19. 22:36
 1/3 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy vannak konkrét helyek, ahol az állatokat feltáplálják valamivel, aztán azokat megfejik. Utána sajtot készítenek a tejükből valahol és azon sajtgyártás mellékterméke a tejsavó, amit aztán felvásárol szintén valaki... és majd egyszer csak abból lesz sok por alapú táplálékkiegészítő termék. Elég nehéz ellenőrizni a minőségét egy ilyen terméknek. Max a fehérje tartalmát tudják bevizsgálni.. mást nem nagyon.
2014. dec. 19. 22:40
 2/3 anonim ***** válasza:

A FrieslandCampina sajat maga is gyart sajtot, a Volac Group, a D-ingredients es a Danone is. Ezen kivul, mivel a tejsavo magas BOI erteku ezert szennyvizcsatornaba engedni nem ajanlott, valahol kotelezo az elszallitasa is tartalykocssikkal. Egyebkent nemcsak a sajtgyartas mellektermeke, hanem pl. a tiszta tejbol vajat, kazeinatot is gyartanak.

1 liter tejbol 4-4,5 g savofeherjepor lesz.

A minosegellenorzes kotelezo, nemcsak bakteriumokra, gombakra, hanem nehezfemekre is, nitrogentartalom, stb. A jobb cegek az aminosav-osszetetelt is ellenorzik a gyartas vegen.

2014. dec. 20. 09:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Okés. Igazából én már fogyasztottam többféle tejsavófehérje port (különböző márkákat), de mindig is tartottam tőlük valahol és nem a rémhírek miatt, hanem mert tudom, hogyan zajlik hazánkban a táplálékkiegészítők ellenőrzése. Gyakorlatilag sehogy. Ha valaki több százezerért bevizsgáltatja önköltségen, akkor se tudja, hogy mi van a termékben, mivel csak néhány konkrét hatóanyagra lehet bevizsgáltatni, tehát mellette lehet még bármi azokon kívül. Hogyha meg csirkéből viszem be a fehérjét, ami gyakorlatilag lehetetlen... akkor meg egész nap rohad a beleimben a hús és attól döglöm meg :D Úgyhogy jó lenne, ha pontosan lehetne tudni, hogy miből van egy termék és az milyen minőségű. De nincs aki valójában hitelesen ellenőrzi ezeket.
2014. dec. 21. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!