Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Crohnbetegséggel lehet használ...

Crohnbetegséggel lehet használni fehérjét edzéshez?

Figyelt kérdés
Crohn beteg vagyok, és edzeni kezdünk el. Vékony alkatú vagyok, de nem vészesen. Azt szeretném kérdezni, hogy nem-e árt nekem a fehérje por edzés után rendszeresen?

2014. dec. 17. 21:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Elvileg lehet. De olvasd el ezt, nagyon jó írás szerintem: [link]
2014. dec. 17. 21:56
 2/17 anonim ***** válasza:
a húsban is az van.és azt is eszünk minden nap.
2014. dec. 17. 22:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ensure, Medidrink, Nutridrink es a Modulen kazeint tartalmaz, a Peptisorb pedig hidrolizalt tejsavofeherjet. Ezek mind a Chron-betegseg tapszerei szutykokkal megspekelve ---> a savofeherje kifejezetten jo Crohn-betegeknek
2014. dec. 17. 22:56
 4/17 anonim ***** válasza:

Hogyha volt terheléses vérvizsgálatod amikor is itattak veled tejporos lötyit és úgy nézték a véredet (nekem volt) és az nem mutatott ki érzékenységet akkor nem lesz belőle gond.

Arra viszont figyelj hogy ne tömegnövelőt vegyél mert azokban általában van cukor ami viszont rossz a betegség szempontjából.

2014. dec. 18. 08:36
 5/17 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet használni: húst.

Autoimmun betegségnél minden tejszármazékot kerülj el, előemésztett és gyorsan felszívódó fehérjéket is kerüld. Nem arra lett tervezve a testünk, hogy berobbanjanak az aminosavak a véráramunkba, ideális esetben nyers húsból fokozatosan kerülnek be hosszú időn keresztül aminosavak.

Ez nem zárja ki a testépítést, nagy mennyiségű fehérje úgy sem épül be az izomzatodba 1 nap, így nem rossz gondolat alacsonyan tartani a fehérje bevitelt, és fokozatosan elfogyasztani, valamint tiszta forrásból. 1-2g /(zsírmentes)ttkg bevitellel már lehet fejlődni, elég is. Ennyit pedig be lehet vinni teljesen normális, nem feldolgozott forrásokból is.

2014. dec. 18. 11:21
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) tehát lehet, csak emberi mértékkel?
2014. dec. 18. 19:25
 7/17 anonim ***** válasza:

Ezt tudományosan kellene megközelíteni.

Nem is tisztáztad milyen készítményre gondolsz pontosan. 'fehérje', de milyen?

Utána néztél mivel jár a fehérjék gyors felszívódása? Amíg ilyennel nem foglalkozol, addig nem tudod, hogy mennyi az a mérték, vagy hogy lehet-e. Szerintem nagyon racionális lenne ezeket megvizsgálni. Eleve, autoimmun gyulladásos betegségeknél mennyire jó az, ha gyorsan kerülnek a véráramba aminosavak? Ez biztos jó?

Sérült a bélfalad, tejből származó fehérjékből részletek is átkerülhetnek a véredbe, ez jó lehet autoimmun betegségnél?

2014. dec. 18. 22:26
 8/17 A kérdező kommentje:
Állat eredetűre gondoltam,. De van növényi is. Sajnos nem értek hozzá. Ezekszerint káros crohn betegségre?
2014. dec. 21. 22:57
 9/17 anonim ***** válasza:

Azt nem írtam, hogy káros. Csak hogy gondold át, hogy milyen fehérjét és mennyit ennél.

Gondolom eszel húst, gondold át kell-e mellette külön por.

2014. dec. 21. 23:00
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem karos, megfelelo mennyisegben alkalmazva kulonosen jo, taplalo. Savofeherjet ajanlom fokepp.

Szojafeherjet, novenyi feherjet ne.

2014. dec. 21. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!