Crohnbetegséggel lehet használni fehérjét edzéshez?
Hogyha volt terheléses vérvizsgálatod amikor is itattak veled tejporos lötyit és úgy nézték a véredet (nekem volt) és az nem mutatott ki érzékenységet akkor nem lesz belőle gond.
Arra viszont figyelj hogy ne tömegnövelőt vegyél mert azokban általában van cukor ami viszont rossz a betegség szempontjából.
Persze hogy lehet használni: húst.
Autoimmun betegségnél minden tejszármazékot kerülj el, előemésztett és gyorsan felszívódó fehérjéket is kerüld. Nem arra lett tervezve a testünk, hogy berobbanjanak az aminosavak a véráramunkba, ideális esetben nyers húsból fokozatosan kerülnek be hosszú időn keresztül aminosavak.
Ez nem zárja ki a testépítést, nagy mennyiségű fehérje úgy sem épül be az izomzatodba 1 nap, így nem rossz gondolat alacsonyan tartani a fehérje bevitelt, és fokozatosan elfogyasztani, valamint tiszta forrásból. 1-2g /(zsírmentes)ttkg bevitellel már lehet fejlődni, elég is. Ennyit pedig be lehet vinni teljesen normális, nem feldolgozott forrásokból is.
Ezt tudományosan kellene megközelíteni.
Nem is tisztáztad milyen készítményre gondolsz pontosan. 'fehérje', de milyen?
Utána néztél mivel jár a fehérjék gyors felszívódása? Amíg ilyennel nem foglalkozol, addig nem tudod, hogy mennyi az a mérték, vagy hogy lehet-e. Szerintem nagyon racionális lenne ezeket megvizsgálni. Eleve, autoimmun gyulladásos betegségeknél mennyire jó az, ha gyorsan kerülnek a véráramba aminosavak? Ez biztos jó?
Sérült a bélfalad, tejből származó fehérjékből részletek is átkerülhetnek a véredbe, ez jó lehet autoimmun betegségnél?
Azt nem írtam, hogy káros. Csak hogy gondold át, hogy milyen fehérjét és mennyit ennél.
Gondolom eszel húst, gondold át kell-e mellette külön por.
Nem karos, megfelelo mennyisegben alkalmazva kulonosen jo, taplalo. Savofeherjet ajanlom fokepp.
Szojafeherjet, novenyi feherjet ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!