Mennyi HMB kell használni és mikor?
A kérdésre 1 választ szerentnék
Előre is köszönöm
3-5 g a csajoknak kell :) Amúgy nálam 10-15g fejti ki a hatását, étkezések előtt menjen, elosztva szépen a nap időszakába. Sokkal definiáltabb leszel tőle, BCAA-val még jobb hatást érhetsz el, a HMB is egy leucin származék ;)
Én egész évben használom, de nem olcsó dolog, de nekem sokat segített, de hosszútávon fejti ki a hatásást.
Amúgy jelenleg 85 kg körül mozgok.
Ha meg nincs rá keret, akkor is napi min. 6g ajánlok.
Ezt nem is firtattam ;) De akkor is ez az igazság, bárki utánna járhat és kipróbálhatja 3g naponta és 10-15g naponta.
A változás a 2 között és hatás teljesen döbbenetes lesz ;)
"Hogyan használjuk
Az általánosan elterjedt, kutatók által is használt dózis 3g/nap, a forgalmazók 2-3g/nap-os adagolást ajánlanak. Néhány kutatás alapján napi 38mg/ttkg bevétele javasolt a felhasználóknak, de ez a vizsgálatokban maximális hatásosságú 3 g-os dózishoz képest alacsonyabb bevitelt jelentene az átlagos testtömegű (kb. 70 kg-os) sportolók esetében. Az ők 3 grammos dózisából kiindulva, 40-45mg/ttkg/nap-os dózis, de testtömegtől függetlenül maximum napi 3-4-5 gramm elegendő kell legyen mindenkinek, tehát egy 70kg-os sportoló 3,15g HMB-t fogyaszthat el, egy 100kg-os kb. 4-4,5 grammot. Mellékhatásokról, veszélyekről nem számol be az irodalom, de a 3 grammos dózis többszörösei nem nyújtanak előnyöket. Napi minimum 3 részletben kell bevenni, és valószínűleg előnyös úgy elosztani, hogy legnagyobb mennyiségben edzés előtt és után fogyasszuk. Ha csökkennek az eredmények, érdemes átváltani más anabolikus-antikatabolikus hatású kiegészítőkre, például ekdiszteroid tartalmú készítményekre."
Jó Sanyi ... akkor is a tapasztalatok és tények beszélni, főleg miért káros nagyobb dózisban ? F.aszság, mivel jobban kifejti hatását és ez egy leucin származék, akár a BCAA.
Én életembe sosem más után mentem, hanem kipróbáltam elég sok dolgot és tapasztalataim alapján tudok én is valami jó kis infót átadni, ami másnak vagy nem valósulna meg anyagi okok miatt, vagy nem vállalná be.
Nem kötekedésből írom, de ez van és nem változtatok ezen a tényen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!