Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elárulja valaki, hogy mi a...

Elárulja valaki, hogy mi a f@$zt kéne csinálnom?

Figyelt kérdés
A vállam ropog belül kicsit fáj belül és alig merek vállazni, térdem ropog és nem érzem jónak...labtolasnal, guggolasnal meg alapból is néha, szedek napig kb 3g Kurkumat, Arthro Guardot (2) ,Kalciumot is ,nem merek intenziven eddzeni. Nagyon idegesít, rohadtul szar. Valaki segítsen màr!

2014. dec. 15. 20:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Esetleg szarul edzel? hány éve nyomod?
2014. dec. 15. 23:05
 12/21 anonim ***** válasza:
Én voltam orvosnál azzal a problémával, hogy válledzéskor ugrik egyet a vállam. Megvizsgált (össze-vissza hajtogatott). A mélyizmokat kell fejlesztenem mert nem stabil a vállam. Ha felfelé nyomok, vagy az oldalemelést csinálom, akkor kimozdul a helyéről majd visszaugrik a helyére, ezt hallom. Ezért kell a mélyizmokat is erősítenem, hogy jobban tartsák a vállam. Illetve ami tényleg - tapasztalatból írom - segített, hogy válledzés során a lapockáimat összeszorítva lefelé "nyomom". Ekkor a vállam olyan helyzetben van, hogy tudok vele edzeni de pont nem ugrik ki. Ezt is az orvos mutatta meg. HOzzáteszem, hogy hozzáértől terapeutáról van szó, nem a háziorvosomról.
2014. dec. 16. 13:46
 13/21 A kérdező kommentje:

#11/12

2 éve kb, utóbbi időben sajáttestsúlyos edzés

#12/12

Megprobalom! Köszi a tippet!:)

2014. dec. 16. 16:38
 14/21 Dogmatix91 ***** válasza:

Kedves 6os válaszoló!

Hogyha nem ért a biológiához akkor kérem ne válaszoljon, mert zavarja a környezetében élők nyugalmát.

Megértését köszönjük:

Mindenki aki ért a biológiához

2014. dec. 16. 17:45
 15/21 anonim ***** válasza:

Te nem értesz a biológiához, csak egy általad igaznak vélt elmélettel próbáltad magyarázni a ropogás okát.

Jogodban áll igaznak hinni egy alá nem támasztott elméletet, de tartsd fenn a jogot másnak, hogy ezzel kapcsolatban egy kis szkepticizmussal éljenek...

2014. dec. 16. 18:36
 16/21 anonim ***** válasza:

15: kicsit nézz utána a dolgoknak, jól mondja a srác.

Az eredeti kérdésre meg:

Kérd ki szakorvos véleményét, és keress egy gyógytornászt. Valaki jól írta már előttem: a mélyizmokkal van gond amik stabilizálják a tested, amik a tartásért felelnek.

Kérd ki hozzáértő orvos véleményét, kérj tőle gyógytornász ajánlást (nyilván ha ő is úgy látja hogy erre van szükség). Nekem ez bejött.

2014. dec. 16. 18:43
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem 16, te nézz utána a dolgoknak. Mutass egy tanulmányt ami bizonyítékkal szolgál és nem csak megfigyelésekből jut arra a következtetésre, hogy ez egy ok LEHET.

Szinte mindenhol több lehetséges ok van felsorolva, persze ne a kiskegyedet olvasgasd.

Ezek lehetnek az okok:

szalagok hirtelen megnyúlása

intra-articularis adhéziók felszabadulása

krepitáció

kavitáció (ti láthatóan még csak erről hallottatok)

2014. dec. 16. 18:55
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha terhelés alatt ropogtatod, szétfogod baszni magadat vele előbb utóbb.

Nyújtásokra, bemelegítésre kell nagy hangsúlyt fektetni és csinálj gyógytorna/fizikoterápia jellegű edzéseket amin elidőzől. Inkább csináld lassan de biztosan!

2014. dec. 16. 19:26
 19/21 A kérdező kommentje:
Voltam a térdemmel ortopéd orvosnál és aztmondta nincs nagy baja, de semmit nem írt fel..a vállam meg igazából nem terhelem mert ha úgynézzük a kézenállásos fekvőtámasz nem annyira terhelő neki mint a vállból nyomás
2014. dec. 16. 22:25
 20/21 A kérdező kommentje:
Terhelés alatt nem szokott max nagyon ritkán, de nagyon intenzíven melegítek be, labazni nem is merek megmondom őszintén max futás azalatt nem ropog
2014. dec. 16. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!