Elárulja valaki, hogy mi a f@$zt kéne csinálnom?
#11/12
2 éve kb, utóbbi időben sajáttestsúlyos edzés
#12/12
Megprobalom! Köszi a tippet!:)
Kedves 6os válaszoló!
Hogyha nem ért a biológiához akkor kérem ne válaszoljon, mert zavarja a környezetében élők nyugalmát.
Megértését köszönjük:
Mindenki aki ért a biológiához
Te nem értesz a biológiához, csak egy általad igaznak vélt elmélettel próbáltad magyarázni a ropogás okát.
Jogodban áll igaznak hinni egy alá nem támasztott elméletet, de tartsd fenn a jogot másnak, hogy ezzel kapcsolatban egy kis szkepticizmussal éljenek...
15: kicsit nézz utána a dolgoknak, jól mondja a srác.
Az eredeti kérdésre meg:
Kérd ki szakorvos véleményét, és keress egy gyógytornászt. Valaki jól írta már előttem: a mélyizmokkal van gond amik stabilizálják a tested, amik a tartásért felelnek.
Kérd ki hozzáértő orvos véleményét, kérj tőle gyógytornász ajánlást (nyilván ha ő is úgy látja hogy erre van szükség). Nekem ez bejött.
Nem 16, te nézz utána a dolgoknak. Mutass egy tanulmányt ami bizonyítékkal szolgál és nem csak megfigyelésekből jut arra a következtetésre, hogy ez egy ok LEHET.
Szinte mindenhol több lehetséges ok van felsorolva, persze ne a kiskegyedet olvasgasd.
Ezek lehetnek az okok:
szalagok hirtelen megnyúlása
intra-articularis adhéziók felszabadulása
krepitáció
kavitáció (ti láthatóan még csak erről hallottatok)
Szerintem, ha terhelés alatt ropogtatod, szétfogod baszni magadat vele előbb utóbb.
Nyújtásokra, bemelegítésre kell nagy hangsúlyt fektetni és csinálj gyógytorna/fizikoterápia jellegű edzéseket amin elidőzől. Inkább csináld lassan de biztosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!